Μια γιγαντιαία Ελληνική σημαία με διαστάσεις 40Χ26 μέτρα, ζωγράφισαν πολίτες στην περιοχή «Μαρίτσα» της Κάσου, ώστε να είναι ορατή σε ακ...
Μια γιγαντιαία Ελληνική σημαία με διαστάσεις 40Χ26 μέτρα, ζωγράφισαν πολίτες στην περιοχή «Μαρίτσα» της Κάσου, ώστε να είναι ορατή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων και από αέρος και από θαλάσσης.
Έχει σημασία να επισημάνουμε πως η Κάσος, ως το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο, δηλαδή κοντά στα χωρικά ύδατα που παραβιάζουν οι Τούρκοι τις τελευταίες μέρες ανατολικά της Κρήτης.
Η Σημαία ζωγραφίστηκε στα πλαίσια των εορτασμών του ηρωικού νησιού, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση και έτσι τιμάται δεόντως η ιστορία του ακριτικού νησιού, αφού οι Κασιώτες είχαν σπουδαία συνεισφορά στις μάχες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.
Γι’ αυτό το σημαντικό εγχείρημα συνεργάστηκαν εθελοντές, η δημοτική αρχή της Κάσου, ο Στρατός άλλα και χορηγοί που συνέδραμαν για την κατασκευή της γιγάντιας σημαίας.
Και έτσι η γαλανόλευκη έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της γης της Κάσου.
Τα μηνύματα που απορρέουν από αυτή την αξιέπαινη κίνηση είναι πολλά.
Και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό.
Προς το εξωτερικό, είναι μια συμβολική απάντηση προς τον επεκτατισμό που επιδεικνύει η Τουρκία, η οποία αμφισβητεί συνεχώς την Ελληνική κυριαρχία σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
Και είναι ένα λαμπρό παράδειγμα που καλό θα ήταν να το ακολουθήσουν όλες οι ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.
Παράλληλα, οι Κασιώτες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς τα έσω. Και ιδιαίτερα προς τους κυβερνώντες και τους υπόλοιπους πολιτικούς.
Πως κάθε χούφτα χώματος Ελληνικής γης είναι αδιαπραγμάτευτη, αφού είναι ποτισμένη με το αίμα των θυσιών από γενιές και γενιές αγωνιστών που πολέμησαν για να υψώνεται η γαλανόλευκη σε ολόκληρη την επικράτεια.
Ο πηγαίος πατριωτισμός των απλών ανθρώπων απέχει έτη φωτός μακριά από τα πολιτικάντικα παιχνίδια διπλωματίας που γίνονται πίσω από τις κάμερες και «κάτω από το τραπέζι».
Με μια απλή κίνηση, όπως η σχεδίαση μιας Ελληνική σημαίας σε μια περιοχή, ειπώνονται τόσα, όσα δεν ειπώνονται ούτε σε 100… διερευνητικές επαφές.
Ένα ακόμα μήνυμα έδωσαν οι Κασιώτες με την ονοματοδοσία του αεροδρομίου του νησιού, το οποίο λέγεται πλέον «Μάρκος Μαλλιαράκης» και τιμά τον Κασιώτη αγωνιστή του 1821, πρωτεργάτη του ξεσηκωμού των Κασιωτών τον Απρίλιο του 1821.
πηγη