Η Δανία για ακόμα φορά δείχνει τον "δρόμο" και στην Ελλάδα για το φλέγον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ψηφίζοντας έτσι νο...
Η Δανία για ακόμα φορά δείχνει τον "δρόμο" και στην Ελλάδα για το φλέγον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ψηφίζοντας έτσι νομοθεσία με την οποία οποιοσδήποτε μπαίνει παράνομα στην χώρα απλά θα τον στέλνουν οι αρχές ακόμα και σε άλλη χώρα για να ζητήσει άσυλο και ακόμα και αν εγκριθεί μπορεί να μην πατήσει το πόδι του ποτέ στην Δανία.
Και ποιος άλλος; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα ότι έχει... «θεμελιώδεις ανησυχίες» σε ό,τι αφορά έναν νέο νόμο στη Δανία που επιτρέπει την απέλαση αιτούντων άσυλο σε χώρες εκτός Ευρώπης.
«Η εξωτερική επεξεργασία αιτημάτων ασύλου εγείρει θεμελιώδη ερωτήματα τόσο για την πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου όσο και (για) την αποτελεσματική πρόσβαση στην προστασία», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Άνταλμπερτ Γιανζ.
«Δεν είναι δυνατή με βάση τους υφιστάμενους κανόνες της ΕΕ ή τις προτάσεις βάσει του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο», είπε ο εκπρόσωπος και προσέθεσε πως το δικαίωμα στο άσυλο είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ένωση. (Έχουν μάλλον καλομάθει να "φορτώνουν" στην Ελλάδα όπου αν πληρώσουν τα σπίτια τους τους κρατάνε οι κυβερνήσεις εδώ με ευχαρίστηση!)
Η Βουλή της Δανίας ψήφισε σήμερα ένα νόμο που θα επιτρέψει στη χώρα να στέλνει αιτούντες άσυλο σε χώρες εκτός Ευρώπης, αψηφώντας τις εκκλήσεις να εγκαταλείψει τα σχέδιά της που απηύθυναν... ΜΚΟ και τα Ηνωμένα Έθνη.
Με 70 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 24 κατά, το νομοσχέδιο θα επιτρέψει στη Δανία να μεταφέρει παράνομους μετανάστες που φθάνουν στο έδαφός της σε κέντρα ασύλου σε μια άλλη χώρα, πιθανόν εκτός Ευρώπης, όπου οι υποθέσεις των αιτούντων άσυλο θα επανεξετάζονται και εκείνοι πιθανόν θα αποκτούν προστασία σε εκείνη τη χώρα.
«Αν κάνετε αίτηση για άσυλο στη Δανία, ξέρετε ότι θα σταλείτε σε μια χώρα εκτός Ευρώπης και άρα ελπίζουμε πως οι άνθρωποι θα σταματήσουν να ζητούν άσυλο στη Δανία», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο δίκτυο DR ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος για τη μετανάστευση Ράσμους Στόκλουντ.
Η πλούσια σκανδιναβική χώρα, η οποία έχει γίνει διαβόητη για τις σκληροπυρηνικές μεταναστευτικές πολιτικές της την τελευταία δεκαετία, έχει θέσει ως στόχο μηδενικό αριθμό αιτούντων άσυλο και να δέχεται πρόσφυγες μόνο με το σύστημα ποσοστώσεων του ΟΗΕ.
Θα ακολουθήσουν στην Ελλάδα; Μάλλον ρητορικό το ερώτημα.