GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Παγωμένο» το άνοιγμα της εστίασης: Λίγοι πελάτες - Δεν υπάρχει χρήμα στους πολίτες - Μόνο τα... περίπτερα δουλεύουν

Με ένα καφέ ή αναψυκτικό στο χέρι στις παραλίες που επικρατεί το αδιαχώρητο «Παγωμένο» το πρώτο άνοιγμα της εστίασης  μετά από έξι μήνες...


Με ένα καφέ ή αναψυκτικό στο χέρι στις παραλίες που επικρατεί το αδιαχώρητο

«Παγωμένο» το πρώτο άνοιγμα της εστίασης  μετά από έξι μήνες λουκέτου που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση για «υγειονομικούς λόγους».

Ελάχιστα μαγαζιά, κυρίως καφέ, έχουν γεμίσει, τα περισσότερα κινούνται στο 30-50% της έστω περιορισμένης χωρητικότητάς τους, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, ούτε καν της παραλίας έχουν γεμίσει και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι όλοι όσοι μπορούν να βγουν είναι έξω.

Το αδιαχώρητο στις παραλίες που είναι ακόμα ανοικτές και δωρεάν.

Όλα αυτά εξανέμισαν πολύ γρήγορα την κυβερνητική αισιοδοξία περί επιστροφής στην κανονικότητα και τις ψευδείς πληροφορίες περί «μάχης κρατήσεων σε ταβέρνες και εστιατόρια» που μεταδίδουν οι κυβερνητικές ιστοσελίδες και τα κανάλια και δείχνουν κάτι: Ο κόσμος, οι πολίτες δεν έχουν λεφτά.

Δεν έχουν λεφτά, ούτε για έναν καφέ και πολύ περισσότερο για φαγητό έξω.

H καταστροφή των δομών της εστίασης θα κάνει πολύ καιρό να αποκατασταθεί, ίσως και χρόνια...

Στην Γλυφάδα, το Καβούρι, την Βουλιαγμένη, όπου τα αυτοκίνητα έκαναν ουρές στην παραλία και οι Αθηναίοι πλημμύρισαν κάθε γωνιά τους, τα μόνα που δουλεύουν είναι τα περίπτερα που ο κόσμος προμηθεύεται φτηνά νερά, μπύρες και αναψυκτικά και μετά κάθεται στις παραλίες, χωρίς να έχει την οικονομική δυνατότητα να φάει ή ακόμα και να πιει καφέ η παρέα.



Τα ίδια τα μαγαζιά εστίασης έχουν ανοίξει σε ποσοστό περί το 70% μόλις, αφού η απουσία μουσικής και η οικονομική δυσπραγία δεν επιτρέπουν, ούτε αισιοδοξία στο άνοιγμα, ούτε αισιοδοξία στις εισπράξεις.

Ο Ανδρέας Μαρτζάκλης πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Πλάκας «Συνοικία των Θεών» και ιδιοκτήτης του καταστήματος «Μελίνα» ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων τους έτρεχαν κανονικά και τους έξι μήνες όπου ήταν κλειστοί, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν αυτά τα χρέη και ζητά τη στήριξη της Πολιτείας.

«Το σοβαρό θέμα είναι το να μην μπουν λουκέτα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για να μην γίνει αυτό, πιστεύουμε, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προβλέψει ή και να εστιάσει στις διογκωμένες υποχρεώσεις των υγιών επιχειρήσεων εώς και σήμερα που ανοίξαμε τα μαγαζιά μας.

Αυτές είναι οι υποχρεώσεις που είχαν μπει σε ρυθμίσεις όπως φορολογικά, ασφαλιστικά, ΕΦΚΑ και δημοτικά», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαλατσούκας υπεύθυνος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Θίτα» στο Θησείο παραδέχθηκε ότι δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα: «Είναι δύσκολο να προλάβουν να ανοίξουν σήμερα.

Είμαστε έξι μήνες χωρίς δουλειά, έχουμε χάσει τα "πατήματά μας", τρέξαμε πάρα πολύ για να προλάβουμε το άνοιγμα. Τα μαγαζιά δεν ανοίγουν έτσι εύκολα»

Η ίδια κατάσταση ή ακόμα πιο έντονη επικρατεί σε όλη τη χώρα. Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κομοτηνή, Κατερίνη, Ξάνθη, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Βόλος, Καλαμάτα, Πρέβεζα, Ναύπλιο, Χανιά, Ηράκλειο, νησιά Ανατολικού Αιγαίου, η έλλειψη χρήματος και η καταστροφή της εστίασης άφησε μόνο «ερείπια»

Αλλά και στην Πρέβεζα, τα καταστήματα που είναι δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στον πεζόδρομο, ξανά γέμισαν ζωή.

Υπενθυμίζεται, ότι ακόμα κι έτσι οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον «παιδαγωγικό», όπως τον χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης, κωδικό 6 στο 13033, ώστε... να τους επιτραπεί η έξοδος.


πηγη