GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ουκρανοί απείλησαν να ανατινάξουν το πυρηνικό εργοστάσιο Zaporozhye!

Καταιγιστικές εξελίξεις Αμερικανοί αξιωματούχοι αναπτύσσουν ένα σχέδιο για τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία, σε περίπτωση σύγκρουσης με τ...



Καταιγιστικές εξελίξεις

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναπτύσσουν ένα σχέδιο για τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία, σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία, αλλά αυτά τα μέτρα δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, "υπάλληλοι'' της διοίκησης Μπάιντεν, προετοιμάζουν να στείλουν θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, η διοίκηση Μπάιντεν εξετάζει επίσης τη πιθανότητα επιβολής πρόσθετων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Εάν τελικά υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, καταλαβαίνουμε όλοι πως θα ''ανοίξουν'' οι πύλες της κολάσεως στη περιοχή!

Σενάρια πυρηνικού ολέθρου από τους Ουκρανούς Ταυτόχρονα, σενάριο ολοκληρωτικής καταστροφής πυρηνικού εργοστασίου στην Ουκρανία, από τους... Ουκρανούς έρχεται στην δημοσιότητα!

Το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στο Ντονμπάς, με το Κίεβο, να απειλεί με αυτόν τον τρόπο την Μόσχα να μην επιχειρήσει εισβολή σε ουκρανικό έδαφος.

Σε περίπτωση πιθανής ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, οι υπάλληλοι του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, σύμφωνα με ανάρτηση τους, θα ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν την «τελευταία παραγγελία», και να ανατινάξουν τους αντιδραστήρες.

Αυτό το τρομακτικό σενάριο ανέφεραν εκπρόσωποι του εργοστασίου Zaporizhzhya NPP σε επίσημο τηλεγράφημα του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής. 

«Μπορούμε να φορτώσουμε και τους 13 αντιδραστήρες VVER-1000 με πυρηνικό καύσιμο Westinghouse για να πραγματοποιήσουμε την τελευταία παραγγελία αν επιτεθεί η Ρωσία», λέει το μήνυμα.

Η ανάρτηση προκάλεσε απήχηση στο διαδίκτυο και οι διαχειριστές της ιστοσελίδας όχι μόνο δεν το διέγραψαν, αλλά άρχισαν επίσης να επιδεικνύουν την «επινοητικότητα» τους απειλώντας ουσιαστικά με ολοκαύτωμα.

Μιλάμε σαφώς για ακραία σενάρια και έναν πόλεμο προπαγάνδας ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία με φόντο την κλιμάκωση της καταστάσεως στην Α.Ουκρανία.



Απάντηση Ρωσίας

“Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν ακούσουν τη Ρωσία, τότε θα είναι απαραίτητο να ανταποκριθούμε αμέσως.

Το πιο προφανές από αυτά τα μέτρα είναι η έναρξη μιας υβριδικής επιχείρησης από την επικράτεια της Α.Ουκρανίας, στόχος της οποίας θα είναι η επέκταση της ελεγχόμενης περιοχής τουλάχιστον έως το Δνείπερο ποταμό.

Ως αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί ένα buffer state, η ''Νέα Ρωσία'', την οποία η Μόσχα θα αναγνωρίσει άμεσα την κυριαρχία της”, δηλώνει ο Ρώσος ειδικός Alexander Vladimirov.
 
Οι αντίπαλοι αυτής της προσέγγισης τονίζουν ως επιχείρημα ότι η Ρωσία σε αυτήν την περίπτωση θα υποστεί σκληρές κυρώσεις από τη Δύση.

"Ωστόσο, κυρώσεις έχουμε συνεχώς για οποιονδήποτε λόγο στην Ρωσία.

Η αναβολή άμεσης δράσης εκ μέρους της Ρωσίας στο σενάριο δημιουργίας βάσεων του ΝΑΤΟ στην ουκρανική επικράτεια, μετατοπίζει μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή μόνο για μικρό διάστημα, αλλά αυξάνει απότομα την πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης Ρωσίας και  ΝΑΤΟ.

Υπάρχει μια ακόμη επιλογή για την Ρωσία ως στρατηγική απάντηση σε μια  πιθανή ανάπτυξη βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Μιλάμε για την ανάπτυξη πολλών ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στη Λατινική Αμερική.

Αυτή η κίνηση της Ρωσίας θα ήταν εξαιρετικά επώδυνη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εάν κάποιος αναρωτιέται ποια κράτη που θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια τέτοια στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, τότε λέμε ότι η λίστα περιλαμβάνει μερικές χώρες.
 
Από την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, υπάρχει η Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα.

Από την Αβάνα, πρωτεύουσα της Κούβας, έως την Ουάσινγκτον σε ευθεία γραμμή έχουμε 2198 χλμ. και από τη Μόσχα έως την Ουάσινγκτον σε ευθεία γραμμή 8354 χλμ. Έτσι, η εξοικονόμηση χρόνου για ρωσικούς πυραύλους είναι σημαντική”, καταλήγει ο Ρώσος ειδικός.

Για το θέμα Α.Ουκρανίας-Κριμαίας, ξένοι εδικοί έχουν τονίσει ότι το Κίεβο θα επιχειρήσει να διεθνοποιήσει τα ζητήματα αυτά, ενώ η χώρα έχει έρθει πολύ κοντά με την Τουρκία που έχει τα δικά της σχέδια.

Η Μόσχα αντιδρώντας σε όλα αυτά τα σενάρια, έχει στείλει εδώ και μήνες 40.000 στρατιώτες, πολεμικά πλοία, πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, στην Χερσόνησο αυτή.
 
Το επόμενο σενάριο  θα ήταν η δημιουργία επεισοδίων στην Μ.Θάλασσα μεταξύ Ουκρανίας, Τουρκίας, ΝΑΤΟ με την ρωσική πλευρά, τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να εκτραχυνθούν πιθανόν σε κάτι πιο επικίνδυνο ανά πάσα ώρα και στιγμή.