Πρόκειται να λειτουργήσουν συνολικά 11 νέες κάμερες και ραντάρ μεγάλης εμβέλειας Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τους 11 πυλώνες, στους οπ...
Πρόκειται να λειτουργήσουν συνολικά 11 νέες κάμερες και ραντάρ μεγάλης εμβέλειας
Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τους 11 πυλώνες, στους οποίους έχει αρχίσει να εγκαθίσταται το ηλεκτρονικό «δίχτυ» παρακολούθησης, με ραντάρ και κάμερες, στον Έβρο, έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN.
Οι 11 πυλώνες είναι κατά μήκος του ποταμού και οι κάμερες έχουν βεληνεκές 15 χλμ μέσα στο τουρκικό έδαφος.
Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης των συνόρων παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ παράλληλα προχωρούν τα έργα για τον φράχτη.
Όπως είχε μεταδώσει προ εβδομάδων η Καθημερινή, σε μια απόσταση που χωρίζει το Σοφικό Ορεστιάδας από το δέλτα του ποταμού, στην Αλεξανδρούπολη, πρόκειται να λειτουργήσουν συνολικά 11 νέες κάμερες και ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.
Θα μεταφέρουν εικόνα στο αρχηγείο της Αστυνομίας και σε ακόμα έξι επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ., εξασφαλίζοντας αυτό που στη γλώσσα των επιχειρησιακών στελεχών αποκαλείται «έγκαιρος προσυνοριακός εντοπισμός».
Οι δυνάμεις της συνοριοφυλακής, δηλαδή, θα έχουν δυνατότητα να καταγράφουν κινήσεις ατόμων –μεταναστών και όχι μόνο– στο τουρκικό έδαφος, σε απόσταση έως και 15 χιλιομέτρων από την οριογραμμή.
Οι κάμερες θα εγκατασταθούν σε μεταλλικούς στύλους κατά μήκος των συνόρων.
Σε καθέναν από αυτούς, εκτός της κάμερας, θα λειτουργεί και συσκευή ραντάρ, που θα καταγράφει κινήσεις στην τουρκική πλευρά των συνόρων.
Η εικόνα από τις κάμερες και τα δεδομένα από τα ραντάρ θα μεταφέρονται σε τέσσερα τοπικά επιχειρησιακά κέντρα (ΤΕΚ).
Εχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται, το ένα στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο και τα άλλα τρία στις εγκαταστάσεις τμημάτων συνοριακής φύλαξης στο Σουφλί, στο Τυχερό και στις Φέρες.
Ακόμα δύο, όχι τοπικά αλλά περιφερειακά κέντρα, θα λειτουργήσουν στην Ορεστιάδα και στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.
πηγη