Διαφορετική γραμμή Μέρκελ-Τζόνσον με Μητσοτάκη που εμφανίζουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απεγκλωβισμού από την παράνοια των Lockdown τη...
Διαφορετική γραμμή Μέρκελ-Τζόνσον με Μητσοτάκη που εμφανίζουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απεγκλωβισμού από την παράνοια των Lockdown την στιγμή που η Ελλάδα τα παρατείνει και η κυβέρνηση μας θέλει "κλειδωμένους"
Γράφαμε και το Σάββατο πως ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμη και χωρίς την ΕΕ.
Την ίδια στιγμή στην χώρα μας τα σενάρια για παράταση του lockdown και πέραν την 28ης Φεβρουαρίου δίνουν και παίρνουν.
Άπαντες θεωρούν δεδομένο πως τα νέα αυστηρά μέτρα αποκλεισμού δεν θα έχουν τέλος με το πέρας της εβδομάδας.
Και ουδείς γνωρίζει που πορευόμαστε και με ποιο στόχο, ποιον πιλότο.
Σε αντίθεση με την πρακτική του “πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα” οι Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν πιο αποφασιστικοί.
Μέρκελ και Τζόνσον προετοιμάζονται να καταργήσουν τα lockdown στις χώρες τους, όταν εδώ τα ανανεώνουμε διαρκώς και αυθαιρέτως!
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο τεσσάρων βημάτων για τη σταδιακή κατάργηση του lockdown.
Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησης του κόμματος CDU.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον, από την πλευρά του, παρουσίασε τη Δευτέρα ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που δείχνει πότε καταργούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό.
Η Μέρκελ δεν μίλησε λεπτομερώς για το σχέδιο επανέναρξης της κανονικότητας.
Μια ομάδα εργασίας εργάζεται επί του θέματος αυτήν την εβδομάδα.
Η Γερμανία, η οποία βρίσκεται σε lockdown για μήνες, μπορεί να παραμείνει μέχρι τις 7 Μαρτίου.
Οι χαλαρώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Τα σχολεία και τα καταστήματα υλικού άνοιξαν σε ορισμένα μέρη τη Δευτέρα και κομμωτές στη Γερμανία μπορούν επίσης να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά τον επόμενο μήνα.
Τα πράγματα κινούνται επίσης προς τη σωστή κατεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά στις 8 Μαρτίου.
Ταυτόχρονα, καταργούνται επίσης οι περιορισμοί στα αθλήματα.
Υπάρχουν επίσης καλά νέα για τους κατοίκους των γηροκομείων στην Αγγλία.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, σύντομα θα επιτρέπεται στους επισκέπτες να κρατούν το χέρι των ενοίκων, υπό την προϋπόθεση ότι φορούν προστατευτικά γάντια.
Οι αγκαλιές και τα φιλιά απαγορεύονται προς το παρόν.
Ο Nadhim Zahawi, υπεύθυνος για το πρόγραμμα εμβολιασμού, δήλωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά στις 8 Μαρτίου και θα επιτρέψουν σε περισσότερους ανθρώπους να συγκεντρώνονται έξω.
Αυτό μπορεί να είναι έξι άτομα ή δύο οικογένειες.
Τρεις εβδομάδες αργότερα, οι Βρετανοί μπορούν να ασκηθούν και πάλι έξω.
Η κυβέρνηση πιθανότατα θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ταξιδέψουν έξω από την περιοχή τους, αλλά να μην διανυκτερεύσουν αλλού.
Μέχρι τώρα 17,5 εκατομμύρια Βρετανοί εμβολιάστηκαν, ενώ χθες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε ρεπορτάζ του αναφέρθηκε και στο σποτάκι που παίζει για να προσελκύσει τους Βρετανούς να εμβολιαστούν και μεταξύ άλλων αναφέρει πως το “εμβόλιο δεν έχει τσιπάκι”.
“Λύσσα” στην Ελλάδα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Κι ενώ η Ευρώπη πορεύεται τοιουτοτρόπως, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «δράσουν γρήγορα» ώστε να υιοθετηθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Τα πιστοποιητικά θα μπορούσαν να επιτρέψουν τις μετακινήσεις και τα ταξίδια , την ώρα που η η χώρα μας επιδιώκει να τονώσει τον τουριστικό της κλάδο που έχει πληγεί από την πανδημία, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
«Κοιτάζοντας την αντίδραση ορισμένων χωρών στην πρόταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αισθάνομαι ότι υπάρχει πολύ κοντόφθαλμη οπτική.
Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να προετοιμαστούμε », δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στους FT.
«Ορισμένες χώρες ανησυχούν πάρα πολύ τώρα», είπε, καθώς οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, συγκεκριμένα, δεν ήθελαν να κοιτάξουν μπροστά σχεδιάζοντας την οικονομική ανάκαμψη για το καλοκαίρι.
«Πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα», πρόσθεσε.
Οι Γερμανοί αποτελούν την μεγαλύτερη αγορά διεθνών τουριστών για την Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας περίπου 4,4 εκατομμύρια επισκέψεις το 2018, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.
Οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δεν είναι πλέον μέλος της ΕΕ, καταγράφουν παρόμοια νούμερα.
Σύμφωνα με τους FT, η Αθήνα ήταν ιδιαίτερα επιθετική στην προώθηση της πρότασης για τα διαβατήρια εμβολιασμού στα οποία βλέπει μία λύση που θα επιτρέψει την επιστροφή των τουριστών.
Έχει βρει υποστήριξη από κράτη μέλη με μεγάλους τουριστικούς τομείς ή ανησυχίες για ταξίδια από γειτονικές χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης, αλλά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας, δεν έχουν πειστεί.