GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο ανορθόδοξου πολέμου - Τα βατράχια στέλνουν μήνυμα ποιος κάνει κουμάντο στο Αιγαίο.

Την άσκηση της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών στον Σαρωνικό παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος - Δείτε βίντεο και φωτογ...



Την άσκηση της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών στον Σαρωνικό παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολούθησε, σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, τακτικά αντικείμενα των σκαφών ανορθόδοξου πολέμου - ταχείας μεταφοράς MARK V «Αίολος» και «Αστραπή» της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου.

Όπως ανακοινώθηκε, παρόντες στην δραστηριότητα ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης και ο διοικητής της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών πλοίαρχος Ιωάννης Παπαβλάχος.


Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επερχόμενης αναδιοργάνωσης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, με την ίδρυση της διοίκησης ειδικού πολέμου και της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων, όπου θα ενταχθούν και δυνάμεις ναυτικών ειδικών επιχειρήσεων.



Τα σκάφη «Αίολος» και «Αστραπή» διετέθησαν δωρεάν από το ναυτικό των ΗΠΑ ως υλικό Excess Defence Articles. Έφτασαν στο ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 6 Απριλίου 2020 και βρίσκονται στο στάδιο της επιχειρησιακής ένταξης τους στη διοίκηση υποβρυχίων καταστροφών.
Το τεχνικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε τον έλεγχο και την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευής για την ενεργοποίησή των MARK V.


Η επιχειρησιακή αξιοποίηση των σκαφών από τη διοίκηση υποβρυχίων καταστροφών εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει αναβάθμισης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και των τριών κλάδων (χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών).


Με τον τρόπο αυτό, η υπό συγκρότηση διοίκηση ειδικού πολέμου επαυξάνει κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών στο θαλάσσιο περιβάλλον, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.


πηγη