Αφιέρωσε τη ζωή του στην ενίσχυση της άμυνας της πατρίδος Συγκίνησε, κατά κυριολεξία, το πανελλήνιο η στάση ζωής και η ανεκτίμητη προσφ...
Αφιέρωσε τη ζωή του στην ενίσχυση της άμυνας της πατρίδος
Συγκίνησε, κατά κυριολεξία, το πανελλήνιο η στάση ζωής και η ανεκτίμητη προσφορά, υλική και με τη δύναμη του παραδείγματος, του Ιάκωβου Τσούνη, 97 ετών σήμερα, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του και την επικερδή επιχειρηματική – εφοπλιστική δραστηριότητα στην ενίσχυση της άμυνας της πατρίδας.
Όπως έγραψε η εφημερίδα «Εστία», η επιθυμία του είναι να διαθέσει το υπόλοιπο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις.
«Αυτή είναι η τελευταία επιθυμία μου, να φύγω ξυπόλητος από τη ζωήν, όπως ξεκίνησα στην αρχήν… πεινώντας, της σταδιοδρομίας μου» σημειώνει συγκινητικά ο κύριος Τσούνης, που υπογράφει ως «ένας μικρός και ασήμαντος ανθρωπάκος, αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821», ανέφερε στην επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα. Ελπίζουμε να τον έχουμε για πολλά χρόνια ακόμα κοντά μας…
Όπως έγραψε δε ο ιστοχώρος NEWSBREAK, το εντυπωσιακότερο όλων είναι η παροιμιώδης σεμνότητα αυτού του μεγάλου ευεργέτη, ο οποίος ουδέποτε διεκδίκησε τον δημόσιο έπαινο, παρότι δώρισε τα προηγούμενα χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις από την περιουσία του 23.000.000 ευρώ!
Ας δούμε όμως τις λεπτομέρειες της ασύλληπτης για τον κοινό νου προσφοράς του μεγάλου Έλληνα:
>Εξήντα αποβατικά σκάφη της Ζ’ ΜΑΚ.
>Πλήρης ανακαίνιση 29 κλινών της κλινικής 68 του 401 ΓΣΝΑ.
>Αγορά ανταλλακτικών διά τα τεθωρακισμένα των ακριτικών μονάδων του Έβρου.
>Αγορά υπερσύγχρονων καμερών νυχτερινής όρασης.
>Μεγάλη δωρεά, που προορίζεται για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.
>Συνεισφορά στην αποκατάσταση ιστορικής εκκλησίας στο Καστελόριζο.
>Πλήρη ανακαίνιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών του ΓΣΝΑ.
>Ανακαίνιση κλινικών 417 ΝΙΜΤΣ κ.λπ.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη συνεισφορά του κυρίου Τσούνη στην Ορθοδοξία και την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως αναφέρει το Defence Point, χρηματοδοτώντας την ανέγερση ναών σε θέρετρα αξιωματικών, σε τόπους που έπεσαν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων (Όθρυς), στην Ιαπωνία(!) και τιμήθηκε γι’ αυτό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Αντιοχείας, την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Βρετανίας κ.ά.
Το σύνολο της προσφοράς του Ιάκωβου Τσούνη στην ελληνική κοινωνία είναι άγνωστο, καθώς φαίνεται ότι εργαζόταν όχι για να ξοδεύει χρήματα για τον εαυτό του απολαμβάνοντας υλικά αγαθά κ.λπ., αλλά για να βλέπει να επενδύονται με δική του εποπτεία, στην Ελλάδα…
Υπενθυμίζεται εν κατακλείδι, ότι όπως έχει ήδη ενημερώσει τους αρμοδίους, αφήνει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).
Να προτείναμε το όνομά του να δοθεί σε μία σημαντική εγκατάσταση ανά Κλάδο;
ξεκινώντας π.χ. από τον Ναύσταθμο που θα δημιουργηθεί στην Κρήτη και θα αλλάξει στην πράξη την κατάσταση περιχαράκωσης της Ελλάδας στο… “ημίκλειστο” για διαφόρους Αιγαίο;