H Eλλάδα τι θα κάνει; Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις προς τις ΤΕΔ των Bora, που παρήχθησαν από την εταιρεία Rocketsan μετά από συμφωνία που...
H Eλλάδα τι θα κάνει;
Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις προς τις ΤΕΔ των Bora, που παρήχθησαν από την εταιρεία Rocketsan μετά από συμφωνία που υπογράφτηκε το 2009.
Στην ανακοίνωση που έγινε από την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας αναφέρεται πως “στα πλαίσια του σχεδίου πυραύλων BORA, ολοκληρώθηκαν όλες οι παραδόσεις”.
Ο βαλλιστικός πύραυλος BORA δημιουργεί πυκνά και αποτελεσματικά πυρά σε στόχους υψηλής προτεραιότητας στην περιοχή κρούσης του στρατού.
Ο πύραυλος BORA, με έγκαιρα και αποτελεσματικά πυρά διασφαλίζει εξαιρετική υποστήριξη στις στρατιωτικές μονάδες.
Εφόσον λοιπόν οι Τούρκοι αφού έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τα αμερικανικά τελεσίγραφα, οι Ρώσοι προσφέρουν οπλικά συστήματα σε πολύ καλές τιμές και διάγουμε περίοδο «εκπτώσεων», οφείλουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα να κινηθούμε ταχύτατα και να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε πριν από δύο χρόνια.
Μιλάμε για την άμεση συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών πυραύλων είτε σε επίπεδο S-300PMU-2 Favorite, με βλήμα 48N6E2 και μέγιστο βεληνεκές 195 χιλιόμετρα, είτε σε επίπεδο S-300VM4.
Μιλάμε για αντιαεροπορική προστασία που θα παρέχουν οι αναβαθμισμένοι πύραυλοι 9M82M, οι οποίοι πάνε ανά δύο σε κάθε εκτοξευτή, για κάλυψη κατά απειλών ταχύτητας μέχρι και τα 7,5 μαχ δηλαδή πέραν των αεροσκαφών και των πυραύλων Κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους με δυνατότητα αντιμετώπισης 24 στόχων ταυτόχρονα σε εμβέλειας μεταξύ 200 έως και 200 και 300 χιλιομέτρων.
Οι δύο συστοιχίες μας S-300PMU-1 θα μπορούσαν για παράδειγμα να καλύψουν Αθήνα και Θες/νικη, ενώ θα αποτελούσαν την αιχμή της ελληνικής αεράμυνας έναντι οποιαδήποτε τουρκικής απειλής, οπουδήποτε εντός της ελληνικής επικράτειας.
Επίσης το ίδιο οφείλουμε να πράξουμε και με τους πυραύλους Tor-M1.
Οι BORA με εμβέλεια τα 280 χλμ, οι οποίοι αν τοποθετηθούν στα παράλια της Μικράς Ασίας, μπορούν θεωρητικά να απειλήσουν ακόμη και την ελληνική πρωτεύουσα.
Για αυτό οφείλουμε να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς ακόμη και μικρό αριθμό πυραύλων του συστήματος Iskander-M, το οποίο χρησιμοποιεί δύο τύπους πυραύλων αναλόγως της αποστολής που θα επιτελέσει.