(σ.Π/Β: Αυτοί που καίνε τις Ελληνικές σημαίες no problem, δημοκρατικό τους δικαίωμα και υποχρέωση άμα λάχει σύμφωνα με το «ελληνικό» πολ...
(σ.Π/Β: Αυτοί που καίνε τις Ελληνικές σημαίες no problem,
δημοκρατικό τους δικαίωμα και υποχρέωση άμα λάχει
σύμφωνα με το «ελληνικό» πολιτικό προσωπικό…)
αναδημοσίευση από το Βαλκανικό Περισκόπιο
Σόφια
Βρισκόμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας για το κάψιμο της βουλγαρικής σημαίας στη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (σ.Π/Β: Δλδ των Σκοπίων).
Δυστυχώς, αυτή η υπόθεση επαναλαμβάνεται όπως συνέβη στις 20 Νοεμβρίου στα Σκόπια, όταν η βουλγαρική σημαία κάηκε. Αυτό δήλωσε ο πρέσβης μας στα Σκόπια Άγγελ Αγγέλοφ στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση- BNT, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
«Από ό, τι καταλαβαίνουμε από τη σημερινή αντίδραση του Υπουργείου Εσωτερικών, το άτομο το έκανε αυτό σκόπιμα.
Και απειλείται με ένα έως πέντε χρόνια φυλάκισης», δήλωσε ο πρέσβης, προσθέτοντας ότι μετά την καταδίκη του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας (σ.Π/Β: Δλδ των Σκοπίων), Στέβο Πενταρόφσκι, πρέπει τα λόγια του να ακούστηκαν σε όλη τη Βόρεια Μακεδονία (σ.Π/Β: Δλδ στα Σκόπια).
Ο πρόεδρος είναι το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα. Είναι η προσωποποίηση του κράτους, οπότε ελπίζουμε ότι πολλά από τα λόγια του θα οδηγήσουν σε ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας για τον εντοπισμό των δραστών», δήλωσε ο Πρέσβης Αγγέλοφ.
Οι τηλεοράσεις της Βόρειας Μακεδονίας (σ.Π/Β: Δλδ των Σκοπίων) από το καρναβάλι στη Βέβτσανι έδειξαν πλάνα και άλλων αντιβουλγαρικών εκδηλώσεων.
Μάλιστα, μερικοί από τους συμμετέχοντες γελοιοποίησαν ακόμη και τη χειρονομία της χώρας μας να βοηθήσουν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (σ.Π/Β: Δλδ τα Σκόπια) να λάβει εμβόλια κατά του Covid-19 .
Υπάρχουν επίσης σκηνές που έχουν επηρεαστεί από την αντιστροφή της ιστορίας του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου (σημ. από τα γεγονότα της βουλγαρικής κατοχής).
Οι αντιβουλγαρικές εκδηλώσεις στην περιοχή του Βαρδάρη, η γλώσσα του μίσους και η διεστραμμένη ανάγνωση της κοινής ιστορίας αποτελούν τη ρίζα των προβλημάτων στις σχέσεις μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Βουλγαρία καθυστέρησε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το πλαίσιο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας (σ.Π/Β: Δλδ των Σκοπίων) στην ΕΕ.
Ένας ενεργός διάλογος συνεχίζεται μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.