GRID_STYLE
FALSE
TRUE
Saturday, March 15

Pages

Classic Header

Breaking News:

Οργή Ζάεφ μετα το βέτο της Βουλγαρίας: "Θέλουν να μας στερήσουν τη μακεδονική μας ταυτότητα"




Συνεχίζει να προκαλεί ο Ζάεφ

Ως πότε ο Ζόραν Ζάεφ θα μιλά για «μακεδονική ταυτότητα» χωρίς να αντιδρά κανείς;

Ιδιαίτερα η Αθήνα, σιωπά μετά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς διάθεση να αλλάξει το παραμικρό...

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του αναφορικά με το βέτο της Βουλγαρίας στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ είπε ακόμη: 

«Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, αλλά λέμε ΟΧΙ στον εκβιασμό του μακεδονικού λαού».

Ο ίδιος, σε χθεσινό του διάγγελμα που απήυθυνε στους Σκοπιανούς ανέφερε, επίσης, ότι «η Βουλγαρία έθεσε βέτο, παραβίασε τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας και Φιλίας (σ.σ. μεταξύ των δύο χωρών που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2017) και στάθηκε έτσι εμπόδιο στο δρόμο της ευρωπαϊκής μας ένταξης, για την οποία οι θεσμοί της ΕΕ και τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, έχουν επανειλημμένα επιβεβαιώσει ότι εκπληρώνουμε πλήρως τις προϋποθέσεις».

Πρόσθεσε δε ότι η θέση της Βουλγαρίας είναι εντελώς ανορθολογική και απαξιωτική για τον λαό της χώρας του.

Ο Ζόραν Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «αρνείται να διαπραγματευτεί πράγματα που δεν θα έπρεπε ούτε να συζητιούνται» και πρόσθεσε: «Διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, ναι, αλλά όχι με κόστος την αναθεώρηση της "μακεδονικής ταυτότητας".

Όχι υπό προϋποθέσεις τις οποίες τώρα επιβάλλει η Βουλγαρία.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, αλλά λέμε ΌΧΙ στον εκβιασμό του "μακεδονικού λαού"».

Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε ειδικώς την ευγνωμοσύνη του στη Γερμανία για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να ξεκινήσει η χώρα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. 

«Δυστυχώς» συνέχισε ο ίδιος, «η διαδικασία της διεύρυνσης ως στρατηγικός στόχος της ΕΕ σταμάτησε από τη Βουλγαρία κάτι που αποτελεί ανεύθυνο και σοβαρό γεωστρατηγικό σφάλμα, για το οποίο «είναι καλό που οι διεθνείς φίλοι μας και οι σύμμαχοι δεν σιωπούν».

Ο ίδιος τόνισε ότι τα Σκόπια παραμένουν προσηλωμένα στην αναζήτηση λύσης με τη γειτονική Βουλγαρία, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει το βέτο της Βουλγαρίας να καθυστερήσει τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.

Η Σόφια είχε δηλώσει επίσημα δηλώσει πριν από τρεις εβδομάδες ότι δεν μπορεί να στηρίξει την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των «27» και των Σκοπίων, λόγω των ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών των δύο χωρών.

Υποκρισία και διγλωσσία Starmer/von der Leyen/ΕΕ

Οι φτωχοί μες'την σαβούρα Κι' οι χορτάτοι στην κουλτούρα.

Βλασφημία στην Εθνική Πινακοθήκη: Περί τέχνης, ορίων και άλλ...

Η «blacklist» του Τραμπ: Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σ...

Μεγάλη επιχείρηση στα κεντρικά της USAID – Καταστρέφουν έγγρ...

Νίκη Γεάδη και ΕΛΑΜ στην Ευρώπη - Καταδίκη της Τουρκίας από ...

Έγινε ανασχηματισμός: Ποιοι αναβαθμίζονται - Ποιοι παραμένου...

Εννιά δευτερόλεπτα - Τόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να περάσε...

Ο «αχάριστος» Ζελένσκι και η Τουρκία «του»…

Στην Γαλλία ο Α/ΓΕΕΘΑ για την αποστολή στρατού στην Ουκρανία...

Πούτιν: «Συμφωνούμε σε εκεχειρία, αλλά...»

Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου 1957 οδ...

Μελόνι: Η πρωθυπουργός της Ιταλίας λέει... «ciao» στους Ευρω...

Βίντεο: Η στιγμή που ο βουλευτής της «Νίκης» Ν.Παπαδόπουλος ...

Δριμύ κατηγορώ Ιταλού Ευρωβουλευτή πρώην Στρατηγού στην Φον ...