Ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και επτά ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους ...
Ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και επτά ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας κ. Αδαμαντία Οικονόμου.
Αναλυτικά οι ποινές που προτείνονται είναι:
13 χρόνια για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμενή και Γιάννη Λαγό
5 χρόνια για τους 4 πρώην βουλευτές Νίκο Μίχο, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Μιχάλη Αρβανίτη
7 χρόνια στα απλά μέλη της Χρυσής Αυγής, στους δύο πυρηνάρχες και σε κάποιους πρώην βουλευτές (Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης)
18 μήνες σε όσους έχουν κριθεί ένοχοι για οπλοφορία
6-10 μήνες για την επίθεση στο ΠΑΜΕ για όσους κρίθηκαν ένοχοι
Ισόβια για τον Γιώργο Ρουπακιά και 8 χρόνια στους άμεσους συνεργούς του.
Για την υπόθεση των αλιεργατών: Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, που κατηγορούνται για απόπειρα και με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής, κάθειρξη 7 ετών στον καθένα.
Πανταζής για την ίδια πράξη κάθειρξη 10 ετών.
Παράνομη οπλοκατοχή: Άγγος 8 μήνες και 600 ευρώ, Μιχάλαρος φυλάκιση 8μηνών και 600 ευρώ, Πατέλης φυλάκιση 13 μήνες και 600 ευρώ.
Σαντοριναίος, φυλάκιση 15 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ, παράβαση του 456/1956 για Καζαντζόγλου, 3 μήνες και 600 ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση του σταδίου για τις ποινές, στο δικαστήριο θα εξετάσει το μείζον ζήτημα των αναστολών ή μη των όποιων ποινών επιβάλλει.
Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε μια άλλη δικάσιμο και όχι στη σημερινή.
Και πάλι πρώτη θα τοποθετηθεί η εισαγγελέας για το ζήτημα των αναστολών, ακολούθως οι συνήγοροι υπεράσπισης και τελευταίο θα «μιλήσει» το δικαστήριο με την τελική απόφαση που θα εκδώσει.
Αν πάντως το δικαστήριο δεν δώσει αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, τότε για τους καταδικασθέντες που δεν θα βρίσκονται μέσα στη δικαστική αίθουσα θα διαβιβάσει την απόφασή του στο τμήμα εκτέλεσης ποινών και ακολούθως αυτή θα σταλεί στην αρμόδια αστυνομική αρχή προς εκτέλεση.
Αυτό σημαίνει ότι οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν όσους κριθεί ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή για να τους οδηγήσουν σε αυτές.