Ο Ιβάν Κονοβάλοφ διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Στρατηγικών Επιχειρήσεων και πρώην στρατιωτικός δημοσιογράφος, σχολίασε τα σχέδ...
Ο Ιβάν Κονοβάλοφ διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Στρατηγικών Επιχειρήσεων και πρώην στρατιωτικός δημοσιογράφος, σχολίασε τα σχέδια της Τουρκίας να υλοποιήσει ένα νέο μεγάλο στρατιωτικό έργο.
Σε συνέντευξή του στην «PolitRussia», εξήγησε γιατί η Τουρκία δεν θα συνεργαστεί με την Ουκρανία για να αναπτύξει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς και διευκρίνισε επίσης το πονηρό σχέδιο της Άγκυρας προς τη Ρωσία.
Πρόσφατα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νέες συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων της Ουκρανίας και της Τουρκίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.
Τούρκοι αξιωματούχοι μίλησαν για την επιτυχία τους στην κατασκευή του δικού τους μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς, σημειώνοντας ότι το αεροπλάνο δεν έχει ακόμα τον ανάλογο κινητήρα.
Σχολιάζοντας τις συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας, ο Κονοβάλοφ δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα στραφεί στο Κίεβο για βοήθεια στη δημιουργία ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους.
Υπενθύμισε ότι οι ουκρανικές εταιρείες δεν ειδικεύονται στη δημιουργία τέτοιων κινητήρων και δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνολογία για το σχεδιασμό και την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
«Και στη Σοβιετική εποχή, η Ουκρανία δεν είχε την εμπειρία για αεροσκάφη επίθεσης.
Για ελικόπτερα - ναι, για εκπαιδευτικά αεροπλάνα όπως το Jacob - ναι, αλλά τίποτα περισσότερο», είπε ο ειδικός.
Επιπλέον, ο Κονοβάλοφ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν χρειάζεται να μιλάμε για συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς το Κίεβο έχει από καιρό καταστρέψει εντελώς το αμυντικό-βιομηχανικό συγκρότημά του.
Τέτοιες συνομιλίες με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, είναι ένα είδος πονηρού παιχνιδιού της Τουρκίας που απευθύνεται στη Ρωσία, με θύματα τους … κινητήρες αεροσκαφών της Ουκρανίας.
Με αυτόν τον τρόπο, η Άγκυρα προσπαθεί απλώς να τραβήξει την προσοχή της Μόσχας προκειμένου να δημιουργήσει ισχυρές συνεργασίες μαζί της στον τομέα της κατασκευής αεροσκαφών.
Είναι πιθανό, ότι μετά την υπογραφή της πρώτης κοινής συμφωνίας με τη Ρωσία, οι Τούρκοι θα εγκαταλείψουν εντελώς τη συνεργασία με το Κίεβο.
«Η Ουκρανία δεν διαθέτει καμία τεχνολογία.
Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Ο κ. Ερντογάν παίζει ένα πονηρό παιχνίδι πολλαπλών διαστάσεων. Φυσικά, τοποθετεί το Κίεβο ως αντίβαρο στα συμφέροντα της Μόσχας, χρησιμοποιεί την κατάσταση για να ενισχύσει τη θέση του στο εμπόριο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, όσον αφορά τη συνεχιζόμενη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία», δήλωσε ο Κονοβάλοφ.
Pan.bg
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
echedoros-a.gr
“Το πονηρό παιχνίδι της Τουρκίας με τους κινητήρες από την Ουκρανία…” https://t.co/2f515ma0AW— epilekta.com (@epilekta) September 20, 2020