Πρόσφατα αλβανικά ΜΜΕ έφεραν στο φως μια συμφωνία της ανθελληνικής όπως τα στοιχεία δείχνουν κυβέρνησης Ράμα με τον Ερντογάν. ...
Πρόσφατα αλβανικά ΜΜΕ έφεραν στο φως μια συμφωνία της ανθελληνικής όπως τα στοιχεία δείχνουν κυβέρνησης Ράμα με τον Ερντογάν.
Είναι κάποια πράγματα, που ειλικρινά ο κοινός νους δεν αντιλαμβάνεται και αισθάνεται αδύναμος να εξηγήσει γιατί συμβαίνουν.
Ιδιαίτερα δε στην πολιτική, ακόμη και αν αφορούν σοβαρά εθνικά θέματα.
Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και της γενικής καραντίνας του Ελληνικού λαού, την 26 Μαρτίου 2020, μια μέρα μετά την εθνική μας επέτειο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την συγκατάθεση της Ελλάδος έδωσε το πράσινο φως για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία και τα Σκόπια.
Το θέμα δεν είναι τι αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και γιατί αυτή την περίοδο να αρχίσουν οι διαδικασίες για «ένταξη» των δύο αυτών χωρών στην Ε.Ε., αλλά γιατί η Ελλάδα συναίνεσε σε αυτό, ιδιαίτερα για μια εχθρική κυβέρνηση, όχι η χώρα, αλλά ο πρωθυπουργός της, όπως είναι η κυβέρνηση του Ράμα στην Αλβανία.
Μια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός της αποδεδειγμένα είναι συνειδητό όργανο του προέδρου της Τουρκίας, για πράξεις και ενέργειες κατά της Ελλάδος.
Δεν θα εξετάσουμε το γεγονός ότι οι δύο αυτές χώρες είναι προφανές ότι δεν πληρούν τα κριτήρια.
Η Αλβανία συνταράσσεται πολιτικά προ ιού, από διαδηλώσεις και από κατηγορίες κατά της κυβερνήσεως Ράμα για αυταρχισμό και συμμετοχή σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης, για το liberal.gr.
Η ανθελληνική στάση
Σε ότι μας αφορά, ας δούμε τα «κατορθώματα» της ανθελληνικής κυβέρνησης Ράμα, τουλάχιστον το τελευταίο χρονικό διάστημα και ας διερωτηθούμε γιατί δέχθηκε η Ελληνική κυβέρνηση:
Έχει περάσει ένας χρόνος και πέντε μήνες από την ημέρα που δολοφονήθηκε – εκτελέσθηκε από το Αλβανικό κράτος (Αλβανική αστυνομία) ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την δικαιοσύνη να μην έχει εκδώσει ακόμα πόρισμα για τις συνθήκες, Ποιο κράτος σε ολόκληρο τον κόσμο θα ανεχόταν αυτή την αθλιότητα και προσβολή, χωρίς να είχε αντιδράσει με σκληρά μέτρα στην αυθάδεια, ενός κράτους παρία για την διεθνή κοινότητα;
Τον τελευταίο χρόνο οι αλβανικές αρχές έχουν απαγορεύσει άνευ αιτιολογίας σε εκατοντάδες Έλληνες πολίτες την είσοδο στην επικράτεια της Αλβανίας, ενώ καθυστερούν αδικαιολόγητα στις μεθοριακές διαβάσεις σε πολλούς Έλληνες Βορειοηπειρώτες, ενώ πολλούς τους οδηγούν στα γραφεία της Ασφάλειας στο Αργυρόκαστρο ή στους Άγιους Σαράντα για ανάκριση και άσκηση ψυχολογικής πίεσης.
Ακόμη διαπιστώνεται συνεχώς ότι τα προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς και τον αυτοπροσδιορισμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί, αλλά αντιθέτως με παράνομες νομοθετικές και αυθαίρετες ενέργειες της κυβέρνησης Ράμα αποκαλύπτεται πρόθεση αρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, καθώς και με άλλες μεθόδους, όπως τρομοκρατία, να σέρνονται στα δικαστήρια με αστείες κατηγορίες και τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, να δολοφονούνται πρόσωπα που δεν διαπραγματεύονται την ελληνική τους ταυτότητα.
Πρόσφατα την Κυριακή 5 Απριλίου, προσήχθησαν δέκα Έλληνες Χειμαριώτες στην Κεντρική Διεύθυνση της Αστυνομίας της Αλβανίας, γιατί ύψωσαν έναν μεγάλο σιδερένιο Σταυρό στην Ιερά Μονή Παναγίας της Αειθαλιώτισσας, μία κίνηση συνήθης και αυτονόητη για την επισήμανση Ιερών τόπων.
Και η Ελλάδα πως αντέδρασε σε όλα αυτά;
Με την «σκληρή» δήλωση του ΑΝΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτη «Στο κείμενο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία προβλέπεται η υποχρέωση σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, συμπεριλαμβανομένης τόσο της απογραφής και του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού όσο και της καταγραφής της ιδιοκτησίας.
Θα παρακολουθούμε στενά την πρόοδο και τη συμμόρφωση των δύο χωρών (σ.σ. Αλβανία, Σκόπια) στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους», κάνοντας τον Αλβανό πρωθυπουργό να «κιτρινίσει από τον φόβο του».
Η Ελλάδα, σε σχέση με την Αλβανία είναι χώρα με ισχυρό στρατό, οικονομία, μέλος της Ε.Ε. και άλλων διεθνών οργανισμών, κάνει το ίδιο λάθος συνεχώς, παίρνοντας προφορικές διαβεβαιώσεις από την αναξιόπιστη πολιτικά Αλβανία, που ποτέ δε τηρεί και εγκρίνει τα πάντα για την χώρα αυτή, βασιζόμενη στα ευχολόγια περί «σεβασμού των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας».
Η Συμφωνία Αλβανίας -Τουρκίας
Πρόσφατα αλβανικά ΜΜΕ έφεραν στο φως μια συμφωνία του Ράμα με τον Ερντογάν.
Τίρανα και Άγκυρα υπέγραψαν σχέδιο αμυντικής συνεργασίας, όπου εκεί μέσα εντάσσεται και το θέμα μετεγκατάστασης αλλοδαπών μουσουλμάνων από την Τουρκία στην Αλβανία.
Μια συμφωνία τύπου Τουρκίας-Λιβύης,, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2020, σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις ομογενειακών ιστοσελίδων έχει συμφωνηθεί η μετεγκατάσταση τουλάχιστον 30.000 Σουνιτών Μουσουλμάνων σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου , εκεί όπου πλειοψηφεί το Ελληνικό στοιχείο και δη κοντά στα Ελληνικά σύνορα.
Ήδη έχουν αρχίσει να φθάνουν ορισμένοι, κάπου μερικές δεκάδες , οι οποίοι ήδη φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που έχει στηθεί στην περιοχή Γκρεχότ, έξω από το Αργυρόκαστρο.
Το θέμα είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2019, όταν συγκροτήθηκε με μυστικότητα ομάδα εργασίας για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών στις περιοχές του Αργυροκάστρου, Κορυτσάς , Αγίων Σαράντα, ενώ θα δημιουργηθούν Σταθμοί Α’ Βοηθειών στις συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα (Κακαβιά, Ρίπεση, Μαυρομάτι, Τρεις Γέφυρες, Καπεστίτσα).
Σύμφωνα με Αλβανικά δημοσιεύματα σχεδιάζεται οι πληθυσμοί αυτοί να εγκατασταθούν μόνιμα είτε σε νέες λειτουργικές δομές είτε σε κατοικίες χωριών της περιοχής!
Για αυτό το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε ήδη από δήμους στο νότιο τμήμα της χώρας να υποδείξουν χώρους όπου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών.
Οι προθέσεις της Αλβανικής κυβέρνησης έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και στον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Ήδη ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα μίλησε ευθέως για «απειλή δημογραφικής αλλοίωσης» του ενεργού πληθυσμού της χώρας σε περίπτωση μαζικής έλευσης προσφύγων και μεταναστών.
Το ίδιο είπε και ο προκάτοχός του Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση Ράμα ότι με αυτές τις νέες κινήσεις στρέφεται και πάλι κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε. Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:
«Ενώ η Αλβανία θα έπρεπε να είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα ώστε να εμπεδωθεί ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι εκεί που δίνεται η μάχη συγκράτησης των προσφύγων-μεταναστών, ο Ράμα σπάει το μέτωπο μετατοπίζοντας τη γραμμή στα μετόπισθεν».
Ο πρώην πρόεδρο θεωρεί ότι πρόκειται για πρωτοβουλία που θα δώσει και πάλι δουλειά στη μαφία, η οποία έχει φροντίσει ήδη να προμηθευτεί ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά τους δια της Αδριατικής προς την Ε.Ε.
Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα
H εθνική στρατηγική της Τουρκίας είναι γνωστή και εκδηλώνεται με πολλές μορφές κατά της Ελλάδος.
Αιγαίο, Θράκη, Ανατολική Μεσόγειος είναι οι σταθεροί στόχοι στην αταλάντευτη πολιτική της Τουρκίας κατά της πατρίδας.
Για την επίτευξη του στόχου της, η τουρκική γεωστρατηγική χρησιμοποιεί πολλούς τρόπους και μεθοδεύσεις, όπου εκτός από την πολιτική-διπλωματική πίεση και εκβιασμό.
Χρησιμοποιεί ποικίλες μορφές υβριδικού πολέμου, καθώς και ανίερες συμμαχίες και επιρροές σε αυταρχικά και ανελεύθερα καθεστώτα (π.χ. Αλβανία), ή αποτυχημένες και υπό κατάρρευση κρατικές οντότητες (όπως η Λιβυκή κυβέρνηση Σάρατζ), με τις συμφωνίες που επιβάλλει σε αυτά για τις επιδιώξεις της.
Έτσι ο Ερντογάν μετά τα προκλητικά και παράνομα μνημόνια-συμφωνίες με την κυβέρνηση Σάρατζ, υπέγραψε μια νέα αμυντική συμφωνία με το υποκινούμενό του πρωθυπουργό της Αλβανίας, όπου σε λίγο θα δούμε τι ακριβώς έχει αποφασισθεί.
Εκτός της χρήσης του λιμένος της Αυλώνας από το Τουρκικό Π.Ν. η εγκατάσταση Σουνιτών μεταναστών-προσφύγων από την Τουρκία στην Βόρεια Ήπειρο, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα αποβλέπει στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τουρκίας για περίσφιξη και πίεση της Ελλάδος από πρόθυμους αντιπροσώπους της (proxy states), με σκοπό την γεωπολιτική ασφυξία και πολιτική παραλυσία της, λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα πολιτική κατευνασμού , που με εγκληματική συνέπεια εφάρμοσαν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.
Απέτυχε στον υβριδικό πόλεμο (εισβολή) στον Έβρο, αλλά όπως φαίνεται μεθοδεύεται νέο σχέδιο στα ΒΔ της Ελλάδος.
Εκεί που δεν υπάρχει ποτάμι, δεν υπάρχουν συρματοπλέγματα, δεν υπάρχουν επαρκείς στρατιωτικές δυνάμεις, το δε έδαφος είναι ορεινό με χαραδρώσεις και δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως.
Τα σύνορα είναι ανοικτά και οι προσβάσεις πολλές και, κυρίως, γνωστές στην Αλβανική μαφία και τις διάφορες αλβανικές συμμορίες (λαθρεμπόρων, σωματεμπόρων, διακινητών ναρκωτικών, ληστών, κατσικοκλεφτών κλπ).
Έτσι ο τουρκικός σχεδιασμός αποβλέπει σε ότι μας αφορά:
Α. Να αλλοιώσει την φυλετική και πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής, σχεδιασμός που συμπίπτει και με τις Αλβανικές επιδιώξεις, για την «εξαφάνιση» της ενοχλητικής Ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Β. Να ασκήσει πίεση στο Δυτικό πλευρό της Ελλάδος και να υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την «μουσουλμανική περίσχυση» της χώρας στόχου, της Ελλάδος, με το Μουσουλμανικό τόξο που οραματίζεται ο Σουλτάνος.
Γ. Να προκαλεί τριβές και εισβολές στην Ελλάδα, από τους κατευθυνόμενους «βασιβοζούκους» που θα στείλει στην Αλβανία.
Δ. Να χρησιμοποιήσει τις ελεγχόμενες ομάδες, για μεθοριακά επεισόδια, προβοκάτσιες και δολιοφθορές στα Δυτικά της Ελλάδος, όταν το κυρίως μέτωπο της είναι Ανατολικά και ιδιαίτερα τις περιόδους κρίσεων.
Επίλογος
Ερχόμαστε πάλι στο αρχικό μας ερώτημα, γιατί συναίνεσε η Ελλάδα, σε ότι αφορά την Αλβανία.
Έχουν λυθεί όλα τα θέματά μας και οι σχέσεις μας είναι ρόδινες και εποικοδομητικές;
Οι Βορειοηπειρώτες διαβιούν σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας και αδελφοσύνης με τους Αλβανούς και αποτελούν την γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, Ελλήνων και Αλβανών;
Το προηγούμενο κάζο που πάθαμε με την έγκρισή μας για είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, που αντί να λογικεύσει την γειτονική χώρα την έκανε πιο αδιάλλακτη, προκλητική και εριστική δεν μας έβαλε μυαλό;
Η εθνική μας πολιτική θα έπρεπε να είναι αυστηρή έως σκληρή απέναντι όχι στην Αλβανία και τους κατοίκους της, αλλά απέναντι στο «τσιράκι» του Ερντογάν, που «εκτελεί προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς του», ακόμη και εις βάρος του Αλβανικό λαού, όπως σωστά και με σκληρό τρόπο του επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι.
Δεν ξέρω γιατί επελέγη αυτή πολιτική από την Ελλάδα, εκτός αν οι ιθύνοντες γνωρίζουν κάτι περισσότερο για φημολογούμενες πολιτικές εξελίξεις στην λεγόμενη και «Κολομβία των Βαλκανίων».
Μέχρι τότε η Ελλάδα θα πρέπει να καταγγείλει την συμφωνία αυτή, την δημιουργία των Κέντρων κοντά στα σύνορά της ως επικίνδυνη για την Ελλάδα και να προειδοποιήσει την κυβέρνηση Ράμα, ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξή της στην ΕΕ και την χρηματοδότησή της από αυτήν, εάν υλοποιήσει το παρόν σχέδιό της.
Αντί των παραπάνω ο κ. Βαρβιτσιώτης «απείλησε» τον Έντι Ράμα με παρακολούθηση της προόδου και της συμμόρφωσης στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του.
Αλλιώς τι κ, Υφυπουργέ;
Θα τον μαλώσετε ή θα του βγάλετε κίτρινη κάρτα;
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"
https://www.liberal.gr/apopsi/to-neo-schedio-tis-tourkias-kata-tis-ellados-stin-albania/296583