GRID_STYLE
FALSE
TRUE
Sunday, April 6

Pages

Classic Header

Breaking News:

Με πλήρη επιτυχία εκτελέστηκαν οι βολές των μαχητικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior (βίντεο)



H επιχειρησιακή εκπαίδευση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου (ΠΒΑΛ), παρουσία του νέου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης όλων των αεροπορικών μέσων εκτελέστηκαν για πρώτη φορά βολές ελικοπτέρων OH-58 Kiowa Warrior, γεγονός που επιβεβαιώνει την οργανωμένη προσπάθεια που έχουν καταβάλει τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, ώστε τα ελικόπτερα να αναλάβουν τις επιχειρησιακές τους αποστολές.

Μιλώντας στα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, o αρχηγός ΓΕΣ τους συνεχάρη για το επίτευγμα αυτό, τονίζοντας ότι η χρησιμοποίηση του οπλικού αυτού συστήματος αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς καθώς αποτελεί βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των βολών, το υψηλό ηθικό που διακατέχει όλο το προσωπικό και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, σεβόμενοι πάντα τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων και εδάφους.

Αναφέρθηκε δε στους προκατόχους του, οι οποίοι διαχρονικά συνέβαλαν στην απόκτηση των ελικοπτέρων.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας απέκτησε από τον αμερικανικό στρατό 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior, έναντι 44,15 εκατ. δολαρίων, από τα οποία τα 36 θα είναι επιχειρησιακά, τα 24 εκπαιδευτικά, και άλλα 10 για ανταλλακτικά.

Τα ελικόπτερα αναμένεται να ενισχύσουν την άμυνα του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου με στόχο να αποτελέσουν σημαντική ασπίδα στην τουρκική προκλητικότητα.


tribune.gr

Το Έπος των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά.

Ε.Μασκ: «Έρχονται μαζικές σφαγές στην Ευρώπη λόγω της παράνο...

Σοκάρει η τραγουδίστρια Τερζή για trafficking στο Ντουμπάι: ...

5ης Απριλίου του 1944, παραμονές Μεγάλης Εβδομάδας Η σφαγή τ...

Η Ιντερπόλ κατέστρεψε σχέδιο της Φον Ντερ Λάιεν κατά του Σερ...

Το Ισραήλ καταργεί τους δικούς του δασμούς στα αμερικανικά π...

Νίκη για την Ελλάδα, δικαίωση για τον Μπελέρη – Δίωξη στην ε...

Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης Τ.Τσούνης βρήκε εργασία στον Όμιλ...

Οι δασμοί του Ν.Τραμπ «γκρέμισαν» τις τιμές του πετρελαίου! ...

O ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ! Λοχίας Ίτσιος: Τι του είπαν πριν τον εκτ...

Β.Καλογήρου: Τα πρώτα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής επιβε...

Τζέι Ντι Βανς: «Στην εξωτερική και στην οικονομική μας πολιτ...

3 Απριλίου 1770: Γεννιέται ο «Γέρος του Μωριά» Θεόδωρος Κολο...

Παραπέμπονται σε δίκη ο Β.Μαρινάκης και μέλη της διοίκησης τ...

Η δίκη του Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό 1824 - Μια από τις πιο βρ...