GRID_STYLE
FALSE
TRUE
Tuesday, July 29

Pages

Classic Header

Breaking News:

Μητσοτάκης σε Πομπέο: Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο - ΒΙΝΤΕΟ

"Οι σχέσεις μας οικοδομήθηκαν πάνω στις ίδιες αξίες, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιω...





"Οι σχέσεις μας οικοδομήθηκαν πάνω στις ίδιες αξίες, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

"Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η επίσκεψή σας στην πατρίδα μας πραγματοποιείται νωρίς, δηλαδή μόλις τρεις μήνες από την ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Η έλευσή σας συμπίπτει με την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός να διαμορφώσουμε μια νέα πορεία για τη χώρα μας, αφήνοντας πίσω τις δύσκολες ημέρες μιας πολύπλευρης κρίσης και ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση" τόνισε ο Πρωθυπουργός.

"Οι συνομιλίες μας στην Αθήνα αυτές τις ημέρες εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, η άμυνα, η οικονομία με αιχμή την ενέργεια, το εμπόριο, ο τουρισμός" πρόσθεσε.

"Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εκδηλώνονται κινήσεις που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και συνοδεύονται συχνά από μια ακραία και αντιπαραγωγική ρητορική. 
Αναφέρομαι κ. υπουργέ στην πρακτική της γειτονικής Τουρκίας, η οποία δυστυχώς συχνά δεν συνάδει με τη στάση φιλίας και συνεργασίας στην οποία επιμένει η Ελλάδα" υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

"Οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ παραβιάζουν κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.
Οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Κύπρος δεν ζητά παρά μόνον το αυτονόητο, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και προσδοκώ στη θετική συμβολή των ΗΠΑ που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός πιο γόνιμου κλίματος στην περιοχή" πρόσθεσε.

.


Συνθήκη Σεβρών: Ένας θρίαμβος που κατέληξε σε τραγωδία

Κασιδιάρης: Οι πολιτικοί απατεώνες της ΝΔ έκαναν τα σκάφη το...

Ν.Δένδιας: «Μόνο το 5% των κληρωτών πάει στα πλοία ενώ η επά...

29η Ιουλίου 1829 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας διανέμει σε ακτήμο...

Ελβετία: Η διατροφική χούντα προχωρά – Δόγμα του «σοκ» με απ...

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 29ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1973

Ν.Τραμπ σε Ευρώπη: «Σταματήστε τις ανεμογεννήτριες, καταστρέ...

Μία από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας ...

Εντοπίστηκε σορός μικρού κοριτσιού σε παραλία του Φαλήρου - ...

Πανηγύρι – Αμοργού: Στο «λευτεριά στην Παλαιστίνη» ο τραγουδ...

Βρετανία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της φιλοξενίας αιτούντων ...

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Αττική, Εύβοια, Κύθηρα, ...

Ο κόσμος πιο επικίνδυνος από ποτέ - «Παγωμένες» συγκρούσεις…...

ΟΤΑΝ Ο ΓΚΙΖΙΚΗΣ ΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΑ Ε...

Ταξιδιωτική οδηγία του Ισραήλ για την Ελλάδα: «Πιθανή απειλή...