GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κλιμακώνεται η ένταση Ισραήλ – Λιβάνου – Επιθέσεις με αντιαρματικά από τη Χεζμπολάχ -Ανοίγουν τα καταφύγια στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν το απόγευμα της Κυριακής, λιβανέζικα και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μια βάση του ισραηλινού στρατού ...




Σύμφωνα με όσα αναφέρουν το απόγευμα της Κυριακής, λιβανέζικα και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μια βάση του ισραηλινού στρατού δέχθηκε επίθεση με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τα εδάφη του Λιβάνου.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού.
Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ένας αριθμός αντιαεροπορικών πυραύλων εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο κατά μιας βάσης της IDF (Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ) και στρατιωτικών οχημάτων στην περιοχή».

Πηγές κοντά στην λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπόλλαχ αναφέρουν ότι εξαιτίας της επίθεσης καταστράφηκε ολοσχερώς τουλάχιστον ένα όχημα του ισραηλινού στρατού.

Μετά την επίθεση, ο στρατός του Ισραήλ επέστρεψε τα πυρά σε στόχους στο νότιο Λίβανο όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας και διέταξε τους κατοίκους που ζουν εντός 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ανοίξουν τα καταφύγια.
Οποιαδήποτε δραστηριότητα κατά μήκος της περιοχής των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της γεωργικής εργασίας, πλέον απαγορεύεται.

Σύμφωνα με το ισραηλινό i24, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανγιάχου δήλωσε ότι ο Λίβανος θα πληρώσει σύντομα το αντίτιμο της νέας επίθεσης

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen TV, από το πλήγμα αυτό «σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκείνοι που βρίσκονταν» μέσα στο ισραηλινό άρμα.



Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν πολλά βλήματα εναντίον της μεθοριακής κοινότητας Μαρούν αλ Ρας, στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι al Manar που πρόσκειται στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Σε ζωντανή μετάδοση από το χωριό, το κανάλι έδειξε πυκνούς καπνούς να υψώνονται από τους αγρούς, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.




pentapostagma.gr