GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό ως απειλή της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας» - Τι εννοεί;

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το βράδυ για τα εγκαίνια της 27ης KAVALAEX...




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το βράδυ για τα εγκαίνια της 27ης KAVALAEXPO 2019, επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει προ ημερών χαρακτηρίζοντας -σωστά- το μεταναστευτικό ως απειλή της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

«Αν δεν αποσυμφορηθούν τα νησιά τώρα, κινδυνεύουν κυριολεκτικά να βουλιάξουν και να γίνουν πολύ χειρότερα.
Εκεί παρίσταται η ανάγκη να υπάρξει μεταφορά κάποιων προσφύγων προς την ενδοχώρα» τόνισε σε δήλωση του.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους προσερχόμενος στην έκθεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό πρόβλημα και τόνισε ότι «το αντιμετωπίζουμε, όχι μόνο ως μία ανθρωπιστική δραματική κατάσταση, αλλά και ως μία δυνητική απειλή της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Όμως ο υπουργός δεν αποσαφήνισε τι εννοεί με τον όρο εσωτερική απειλή, αν εννοεί μόνο την εγκληματικότητα ή την πληθυσμιακή αλλοίωση ή αν εννοεί πως υπάρχει σχέση και με την Τουρκία ή την τρομοκρατία. 

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες ανώτερος αξιωματικός του ΕΣ στη Σάμο δήλωσε πως σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία τα ελληνικά στρατεύματα δεν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν λόγω των αλλοδαπών.

Επιπλέον δεν γίνεται συγκεκριμένος με ποιους τρόπους η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει διαφορετικά, εφόσον πρόκειται για απειλή της εσωτερικής ασφάλειας, αφού μέχρι στιγμής η διαχείριση δεν διαφέρει κατά πολύ με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Συνέχισε δε, επισημαίνοντας ότι «το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο, σύνθετο, πρόβλημα, που αποκτά διαστάσεις εθνικής κρίσης και επομένως θέλει ειδική και εξαιρετική διαχείριση.
Κάθε μέρα κάνουμε συσκέψεις με τον αρμόδιο να το διαχειριστεί, τον κ. Χρυσοχοΐδη».

Σχετικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «ο σχεδιασμός που κάνουμε αυτή τη στιγμή με το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει να κάνει με το να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τους εταίρους μας για να αναλάβουν και αυτοί το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.
Μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει.
Αφήνουν την Ελλάδα να σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορεί να σηκώσει.
Και βέβαια εμείς να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε για να δώσουμε κάποιες λύσεις».

«Όσον αφορά τους χώρους εγκατάστασης, οι οποίοι όμως δεν περνάνε μόνο από εμάς» συνέχισε ο υπουργός «αυτή τη στιγμή αναζητούνται διάφορα κτίρια ανά την επικράτεια, όχι μόνο στρατόπεδα. 
Ακόμη και κτίρια εγκαταλελειμμένα, βιομηχανικής χρήσης, που διαθέτουν κατάλληλες υποδομές.
Είναι και αυτό ακόμη στο σχεδιασμό μας και θα δούμε πώς θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Όμως το τιμόνι το έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτό οδηγεί όλον το συνολικό σχεδιασμό, εμείς συμμετέχουμε.
Γιατί κακά τα ψέματα, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, πάντα οι ένοπλες δυνάμεις καλούνται να βάλουν πλάτη.
Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα φανεί και στην πράξη το αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.