Νέα πρόκληση από την Άγκυρα έχουμε στην Α.Μεσόγειο, με την παρουσία-μήνυμα του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, στο ...
Νέα πρόκληση από την Άγκυρα έχουμε στην Α.Μεσόγειο, με την παρουσία-μήνυμα του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, στο γεωτρύπανο Γιαβούζ, που φέρεται να πραγματοποιεί γεώτρηση ανοικτά της Καρπασίας.
Η μεγάλη επιχείρηση προπαγάνδας της Τουρκίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα «μηνύματα» των πολιτικών της Άγκυρας αποτελούν ένα βασικό στοιχείο άσκησης πιέσεων και ψυχολογικού πολέμου κατά Ελλάδας-Κύπρου.
Είναι καιρός να φύγουμε από τα λόγια και να αναλάβουμε δράση, ώστε να φύγουν επιτέλους τα τουρκικά γεωτρύπανα από την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς η παρουσία τους εκεί, εκτός από το γεγονός ότι αμφισβητεί την ελληνοκυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
«Μία φωτογραφία… ένα μήνυμα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, χθες το απόγευμα στο πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», που ξεκίνησε –σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο- γεωτρήσεις στα ανοιχτά των Κατεχομένων, στον κόλπο της Καρπασίας.
Σύμφωνα με το Sigmalive, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας πραγματοποίησε χθες μονοήμερη επίσκεψη στα Κατεχόμενα για συνομιλίες με την τ/κ ηγεσία, ενώ στη συνέχεια μετέβη για επιθεώρηση στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ», που άρχισε επίσης να αναζητά υδρογονάνθρακες στον κόλπο της Καρπασίας.
Μαζί του και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της τ/κ πλευράς, με τους οποίους ο Φατίχ Ντονμέζ «απαθανατίστηκε» στο κατάστρωμα του «Γιαβούζ», για να δώσει ένα μήνυμα, όπως εκτιμά η εφημερίδα «Χουριέτ», που δημοσιεύει και τη σχετική φωτογραφία.
«Η επίσκεψη του Φατίχ Ντονμέζ στο Γιαβούζ αποτελεί ένα μήνυμα προς τους Ελληνοκυπρίους», σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα σήμερα.
Αντίστοιχα σε δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι «τα δύο πλωτά γεωτρύπανά μας, ο Πορθητής στα δυτικά και το Γιαβούζ στην περιοχή της Καρπασίας συνεχίζουν τις εργασίες τους.
Όπως επίσης και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός επιχειρεί στα νότια.
Ως Τουρκία επιθυμούμε οι υδρογονάνθρακες να αποτελέσουν πηγή ενίσχυσης της ειρήνης και της ευημερίας κι όχι να γίνουν αιτία σύγκρουσης».
.