Θέλησε να δείξει την συμπαράστασή του στο ζήτημα της Μακεδονίας με τον πιο ευφάνταστο τρόπο. Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης μιλάει ...
Θέλησε να δείξει την συμπαράστασή του στο ζήτημα της Μακεδονίας με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.
Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης μιλάει και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.
Πώς αντιδρούν οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας… και πώς οι Έλληνες.
Μ’ ένα ιδιαίτερο και – αν μη τι άλλο – πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ιδιοκτήτης beach bar της Χαλκιδικής, να εκφράσει την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο επιχειρηματίας, συγκεκριμένα, αποφάσισε το καλοκαίρι του 2018 να βάλει ως κωδικό εισόδου στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi τη φράση… «Macedonia is Greek» (σ.σ. Η Μακεδονία είναι ελληνική).
Πώς ξεκίνησαν όλα
Ο ίδιος, μιλώντας στο Sputnik, εξηγεί ότι «είχα κουραστεί να ακούω διάφορους Σκοπιανούς να έρχονται στο κατάστημα και να λένε ότι είναι από τη Μακεδονία».
«Έρχονταν εδώ και όταν τους ρωτούσαμε από πού είναι, απαντούσαν από τη Μακεδονία!»
Ένας χρόνος από τη Συμφωνία των Πρεσπών: Πώς αποτιμάται μέχρι τώρα
Η Χαλκιδική άλλωστε, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για αρκετούς κατοίκους της γειτονικής χώρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμη και ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ διαθέτει εξοχική κατοικία στην περιοχή.
«Όταν άκουγα αυτές τις απαντήσεις, εκνευριζόμουν. Και έτσι, αποφάσισα να βάλω το “Macedonia is Greek” ως κωδικό για το Wi-Fi».
Οι αντιδράσεις των Σκοπιανών
Και πώς αντιδρούσαν οι Σκοπιανοί τουρίστες:
«Έρχονταν και μας ζητούσαν τον κωδικό του Wi-Fi.
Όταν άκουγαν ποιος είναι, μας κοιτούσαν στην αρχή λίγο περίεργα. Αλλά δεν αντιδρούσαν.
Έβαζαν τον κωδικό, χωρίς να πουν κάτι».
Πάντως, όπως επιβεβαιώνει, ουδέποτε προκλήθηκε κάποια ένταση ή κάποιος διαπληκτισμός με τους επισκέπτες από τη γειτονική χώρα.
«Απλώς μας κοιτούν κάπως περίεργα» επαναλαμβάνει.
Συμφωνία των Πρεσπών: Όσα έγιναν και δεν έγιναν τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής της
Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες αντιδρούν ευχάριστα στο άκουσμα του κωδικού του Wi-Fi, ενώ όσον αφορά τους υπόλοιπους τουρίστες, όπως για παράδειγμα τους Γερμανούς, ο πρωτότυπος κωδικός τούς αφήνει παγερά αδιάφορους, όπως δηλώνει στο Sputnik ο ιδιοκτήτης του «Summer SunShine».
Οι οικονομικές… επιπτώσεις
Ωστόσο, αυτή η κίνηση έχει και ορισμένες αρνητικές επιπτώσεις, καθώς από φέτος οι Σκοπιανοί έχουν σταματήσει να επισκέπτονται το beach bar.
«Έγινε ολόκληρο σούσουρο στα Σκόπια και μαθεύτηκε.
Αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου», τονίζει χαρακτηριστικά.
Άλλωστε, όπως συμπληρώνει, οι Σκοπιανοί μπαίνουν στο διαδίκτυο και «μας βάζουν ένα αστεράκι στις αξιολογήσεις, ώστε να μην έρχονται εδώ».
«Αλλά, όπως σας είπα, δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθουν οι άνθρωποι αυτοί στο κατάστημά μου» καταλήγει.