Η πανωλεθρία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές, όπου έλαβε το ντροπιαστικό 1% (από 0,9% έως 1,48% με βάση τα απο...
Η πανωλεθρία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές, όπου έλαβε το ντροπιαστικό 1% (από 0,9% έως 1,48% με βάση τα αποτελέσματα που δίνει κάθε παράταξη χωριστά), είναι ένα πρώτο δείγμα για το τι θα ακολουθήσει στις τριπλές (προς το παρόν) κάλπες της 26ης Μαΐου.
Βεβαίως και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι τα ποσοστά των φοιτητικών εκλογών θα βρουν αντιστοιχία σε εκείνα των εθνικών εκλογών, ωστόσο δίνουν μια σαφή εικόνα της σχέσης που έχει πλέον το κυβερνών κόμμα με τη νεολαία.
Η διείσδυση του κόμματος του κ. Τσίπρα στις ηλικίες 18-25 που αποτελούν το φοιτητικό σώμα είναι ανύπαρκτη, την ώρα που στο εκλογικούς καταλόγους έχουν προστεθεί το 2018 και το 2019, περίπου 200 χιλιάδες 17άρηδες, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ποσοστό που έλαβε η κυβερνητική παράταξη στις φοιτητικές εκλογές έδειξε πως οι νέοι τιμωρούν τόσο την πολιτική της κυβέρνησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όσο και τις κεντρικές πολιτικές επιλογές.
Απέναντι στο 1% της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΑΠ που πρόσκειται στη ΝΔ, ήρθε πρώτη δύναμη με ποσοστό κοντά στο 49% στα πανεπιστήμια και 62% στα ΤΕΙ.
Η εικόνα αυτή όπως είναι λογικό, αποδόμησε τελείως την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κάνει άνοιγμα στη νέα γενιά, κάτι που επιχείρησε εκ νέου την προηγούμενη Κυριακή κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την λεγόμενη «προοδευτική συμμαχία», που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου.
Σύμφωνα με τα στελέχη του γαλάζιου επιτελείου, ο πανικός είναι έκδηλος πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που εκφράστηκε χθες με την προσπάθεια να παραποιηθούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ.
Όπως υπενθύμιζαν από την οδό Πειραιώς, ο κ. Αθανασίου ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές της δημόσιας τηλεόρασης, αν θεωρεί, ως νομικός και πρώην δικαστικός, ότι η παθητική δωροδοκία συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του Υπουργού ή τελείται επ' ευκαιρία αυτών.
Απάντησε, όπως τόνιζαν από τη ΝΔ, ότι κατά την επιστημονική άποψή του η δωροδοκία είναι έγκλημα που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού.
Έσπευσε, μάλιστα, τονίζουν, να επισημάνει ότι η θέση αυτή προκύπτει από την πάγια νομολογία των ανωτάτων Δικαστηρίων και του Ειδικού Δικαστηρίου περί Ευθύνης Υπουργών και ειδικότερα από τη νομολογία στις υποθέσεις Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Παπακωνσταντίνου κ.α
Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου, όπως καταγγέλλουν από τη ΝΔ, απομόνωσε μια φράση, για να παρερμηνευτεί σκόπιμα η δήλωσή του και να λεχθεί πως τάχα θεωρεί ότι οι υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι.
«Οι "φωστήρες" της κυβέρνησης θεωρούν -αν είναι δυνατόν- ότι οι Έλληνες είναι τόσο αφελείς ώστε να καταναλώσουν άκριτα αυτήν την άθλια μηχανορραφία, που θα προκαλούσε θυμηδία ακόμη και στον Γκαίμπελς», σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, η κυβέρνηση μπροστά στη δημοσκοπική κατάρρευσή της και αποτυχία της σκευωρίας που έστησε με τη Novartis, μεταχειρίζεται τεχνάσματα που δεν μπορούν να σταθούν και τελικά την εκθέτουν.
Για αυτό και εκτιμούν ότι όλα τα ενδεχόμενα για το χρόνο των εκλογών, είναι ανοικτά.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και ο κ. Τσίπρας πρέπει να λάβει την τελική του απόφαση για το πότε θα στηθούν και οι εθνικές κάλπες.
***
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΔΑΠ, σε ενσωμάτωση συλλόγων 64%, η ΔΑΠ συγκεντρώνει ποσοστό 62,34%, η ΠΚΣ 19,81%, η ΠΑΣΠ 7,41% και το «Μπλόκο», το οποίο πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, 0,72%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές που έδωσε η ΠΚΣ (ΚΚΕ), στα ΑΕΙ η ΔΑΠ βγαίνει πρώτη με 40,56%, ενώ ακολουθούν η ΠΚΣ με ποσοστό 23,29%, η ΠΑΣΠ με 11,71%, τα ΕΑΑΚ με 6,43%, και το «Μπλόκο» του ΣΥΡΙΖΑ με 1,36%.
Είτε λοιπόν παίρνει κάτω από 1% είτε λίγο πάνω, η αλήθεια δεν κρύβεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαφανισμένος και από τα πανεπιστήμια.