GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι νέοι κανόνες εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία αλλάζουν τη γεωπολιτική σκακιέρα

- Η Συρία θα υιοθετήσει έναν νέο κανόνα αντιπαράθεσης με το Ισραήλ τώρα που η Ρωσία έχει πάρει μια αυστηρότερη και σαφέστερη σ...

-




Η Συρία θα υιοθετήσει έναν νέο κανόνα αντιπαράθεσης με το Ισραήλ τώρα που η Ρωσία έχει πάρει μια αυστηρότερη και σαφέστερη στάση στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του «άξονα της αντίστασης».

Από δω και πέρα ​​η Δαμασκός θα απαντά σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση.

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στη Δαμασκό ανέφεραν ότι «η Συρία δεν θα διστάσει να χτυπήσει ένα ισραηλινό αεροδρόμιο, εάν το αεροδρόμιο της Δαμασκού στοχεύει και χτυπηθεί από το Ισραήλ.

Αυτό θα γίνει με τη συγκατάθεση του ρωσικού στρατού που εδρεύει στη Συρία.
Αυτή η πολιτική συριακή απόφαση βασίζεται στη σαφή θέση που έλαβε η Ρωσία στη Συρία μετά την κατάρριψη των αεροσκαφών της στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018.
Το 2015, όταν ο ρωσικός στρατός έφτασε στη Συρία, ενημέρωσε τα ενδιαφερόμενα μέρη (Συρία, Ιράν και Ισραήλ) ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παρέμβει στη σύγκρουση μεταξύ τους και της Χεζμπολάχ και ότι δεν θα εμπόδιζε τα αεροπλάνα του Τελ Αβίβ να βομβαρδίζουν τις στρατιωτικές συνοδείες της Χεζμπολάχ στο δρόμο προς το Λίβανο ή τις ιρανικές στρατιωτικές αποθήκες.
Αυτή ήταν μια δέσμευση από την Μόσχα, να παραμείνει θεατής εάν το Ισραήλ έπληττε τους ιρανούς στρατιωτικούς στόχους ή τις συνοδείες της Χεζμπολάχ μεταφέροντας όπλα στη Χεζμπολάχ από τη Συρία στον Λίβανο, στο έδαφος της Συρίας.

Η Ρωσία ενημέρωσε επίσης το Ισραήλ ότι δεν θα δεχόταν επιθέσεις εναντίον των συμμάχων της (Συρία, Ιράν, Χεζμπολάχ και των συμμάχων τους) που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ISIS, της Αλ Κάιντα.

Το Ισραήλ σεβάστηκε τη βούληση της Μόσχας μέχρι τις αρχές του 2018, όταν άρχισε να επιτίθεται σε ιρανικές βάσεις και στρατιωτικές αποθήκες της Συρίας, αν και ποτέ δεν επιτέθηκε σε στρατιωτική θέση της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ δικαιολόγησε την επίθεσή του εναντίον της ιρανικής βάσης, μιας στρατιωτικής μονάδας που ονομάζεται T4, υποστηρίζοντας ότι είχε στείλει drones πάνω από το Ισραήλ.
Το Τελ Αβίβ θεωρούσε παραβίαση της κυριαρχίας των γειτόνων ως αποκλειστικό προνόμιο του.
Η Δαμασκός και το Ιράν ανταποκρίθηκαν με τουλάχιστον μία επιβεβαιωμένη κατάρριψη ενός ισραηλινού F-16.
Το Ισραήλ άρχισε να επιτίθεται σε αποθήκες της Συρίας, κυρίως όπου αποθηκεύονταν ιρανικοί πύραυλοι.

Το Ιράν έχει αντικαταστήσει κάθε κατεστραμμένη αποθήκη με άλλα πιο εξελιγμένα βλήματα ακριβείας, ικανά να χτυπήσουν οποιοδήποτε στόχο στο Ισραήλ.
Ωστόσο, η ουδετερότητα της Ρωσίας έναντι του Ισραήλ αποδείχθηκε αρκετά δαπανηρή.
Έχει χάσει περισσότερο από το Ιράν, ειδικά μετά την πτώση τoυ αεροσκάφους IL-20, στο οποίο επέβαιναν 15 ανώτεροι στρατιωτικοί υπάλληλοι εκπαιδευμένοι να χρησιμοποιούν τα πιο προηγμένα συστήματα επικοινωνίας και κατασκοπείας.
Στη συνέχεια, η Ρωσία εγκατέστησε στη Συρία το προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα S-300 και το παρέδωσε στον συριακό στρατό διατηρώντας παράλληλα τον ηλεκτρονικό συντονισμό.
Το S-300 θέτει σε κίνδυνο τα ισραηλινά αεροπλάνα μόνο αν αυτά παραβιάζουν τον συριακό εναέριο χώρο.

Το Τελ Αβίβ έχει κρατήσει τα αεροπλάνα έξω από τη Συρία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά χτυπά στόχους με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.
Η Ρωσία έχει πάρει τώρα μια σαφή θέση και δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει τη στάση απέναντι στο Ισραήλ.
Η Ρωσία θεώρησε ότι η γενναιοδωρία της (κλείνοντας τα μάτια της για τις δραστηριότητες του Ισραήλ στη Συρία) δεν αναγνωρίστηκε ούτε εκτιμήθηκε επαρκώς από το Τελ Αβίβ.
Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα συμφώνησε να δεχθεί μια ισραηλινή στρατιωτική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του στρατηγού Aharon Haliva, μετά την επιμονή του Ισραήλ να σπάσει τον πάγο μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, η θέση της Ρωσίας δεν αναμένεται να αλλάξει στη Συρία και δεν θα γίνει ανεκτή η επίθεση ισραηλινών βομβαρδισμών σε συριακούς ή ιρανούς στόχους.
Σύμφωνα με αυτές τις πηγές «η Ρωσία ενημέρωσε το Ισραήλ ότι υπάρχουν ρώσοι αξιωματικοί σε κάθε στρατιωτική βάση της Συρίας ή του Ιράν (στη Συρία) και ότι κάθε επίθεση του Ισραήλ κατά των Συριακών ή Ιρανικών στόχων θα έχει ως αποτέλεσμα να πληγούν και ρωσικές δυνάμεις».
Επιπλέον, η Ρωσία έδωσε στη Συρία το πράσινο φως – να χτυπήσει το Ισραήλ ανά πάσα στιγμή εάν και όταν τα αεροπλάνα του Τελ Αβίβ χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους στη Συρία ή εκτοξεύσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Η πηγή επιβεβαίωσε ότι η Συρία – αντίθετα από ό, τι ισχυρίζεται το Ισραήλ – έχει τώρα τους πιο ακριβείς πυραύλους, οι οποίοι μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε στόχο μέσα στο Ισραήλ.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας έλαβαν από το Ιράν αδιευκρίνιστο αριθμό πυραύλων μεγάλης και μεσαίας εμβέλειας Α

Οι πύραυλοι λειτουργούν με το σύστημα GLONASS – τη συντομογραφία για την Globalnaya Navigazionnaya Sputnikovaya Sistema, τη ρωσική έκδοση του GPS. Έτσι, η παράδοση του Ιράν και η κατασκευή πυραύλων στο εσωτερικό της Συρίας (και του Λιβάνου) έχει ολοκληρωθεί.
Ωστόσο, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει καταστρέψει την πυραυλική ικανότητα της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας των πυραύλων που παραδόθηκαν από το Ιράν.
Σύμφωνα με την πηγή, η Δαμασκός ελέγχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό πυραύλων ακριβείας, παρά τις καταστροφές που έχει καταστρέψει το Ισραήλ.

Ο νέος συριακός κανόνας δέσμευσης – σύμφωνα με την πηγή- είναι τώρα ο εξής.
Η Συρία θα χτυπήσει αντίστοιχο στόχο μέσα στο Ισραήλ, εάν δεχθεί επίθεση από το Τελ Αβίμ.
Ένα αεροδρόμιο θα χτυπηθεί εάν το Ισραήλ επιτεθεί σε αεροδρόμιο και οποιαδήποτε επίθεση σε στρατώνες ή κέντρα διοίκησης και ελέγχου θα οδηγήσει σε αντίστοιχη επίθεση σε παρόμοιο στόχο στο Ισραήλ.
Φαίνεται ότι η απόφαση έχει ληφθεί στο ανώτατο επίπεδο και έχει πλέον τεθεί σε ισχύ μια σαφής «τράπεζα στρατηγικών στόχων».
Οι κανόνες εμπλοκής αλλάζουν και η κατάσταση στο θέατρο του Λεβάντε γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Περιφερειακές και διεθνείς συγκρούσεις είναι πλέον πολύ πιθανό να λάβουν χώρα.
Η Μέση Ανατολή δεν θα επιστρέψει στη σταθερότητα παρά μόνο αν τελειώσει ο πόλεμος της Συρίας – ένας πόλεμος στον οποίο οι δύο υπερδυνάμεις, καθώς και η Ευρώπη, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, έπαιξαν ουσιαστικούς ρόλους.
Τα τελικά κεφάλαια δεν έχουν ακόμη γραφτεί.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


www.bankingnews.gr