- Αν και το υπουργείο Παιδείας μίλησε για fake news, η είδηση επιβεβαιώθηκε από αστυνομικές πηγές Τελικά παρά την ανακοίνωση...
-
Αν και το υπουργείο Παιδείας μίλησε για fake news, η είδηση επιβεβαιώθηκε από αστυνομικές πηγές
Τελικά παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι πρόκειται για fake news, όντως συνελήφθησαν δύο μαθητές γυμνασίου στο Αγρίνιο, αλλά και οι γονείς τους, για την κατάληψη στο σχολείο τους
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, οι δύο μαθητές συνελήφθησαν την Παρασκευή γιατί φέρεται ότι ήταν εκείνοι που υποκίνησαν την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου.
Πρόκειται για έναν 14χρονο και έναν 16χρονο που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, μαζί με τους γονείς τους μετά από μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου τους.
Οι γονείς συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ αναζητείται και ένας 14χρονος και ο γονέας του.
Οι συλλήφθεντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος του άφησε ελεύθερους.
Η κατάληψη στο εν λόγω σχολείο ξεκίνησε την Πέμπτη- όπως και σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα- για το Μακεδονικό, αλλά στο συγκεκριμένο γυμνάσιο συνεχίστηκε και την Παρασκευή.
Νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία διέψευδε το γεγονός ότι συνελήφθησαν μαθητές στο Αγρίνιο με την κατηγορία της υποκίνησης κατάληψης.
Η είδηση έγινε γνωστή από τοπικό site, με το υπουργείο Παιδείας να διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράνομο «μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις».
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: «Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο.
Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει: Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο.
Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.
Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».
Πρώτο Θέμα