GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ - $1,4 τρισ. δολ.! Υπέρογκο κοίτασμα στο «Οικόπεδο 11» δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις της Total

Αν ισχύουν οι μετρήσεις κι άρα οι πρώτες ενδείξεις της γαλλικής εταιρείας Τοtal για την ποσότητα κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα στο οικόπε...


Αν ισχύουν οι μετρήσεις κι άρα οι πρώτες ενδείξεις της γαλλικής εταιρείας Τοtal για την ποσότητα κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, θα
αλλάξει, άρδην, ο ενεργειακός χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου, και της Ευρώπης με όποιες συνέπειες πολιτικοοικονομικές έχει ένα τέτοιο γεγονός!

Η χαρτογράφηση των PGS & Spectrum δείχνει παρουσία δύο υπεργιγάντιων στόχων κοιτασμάτων, ένα διπλάσιο σε μέγεθος μεγάλο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν, με μέγιστη πιθανή χωρητικότητα που θα είναι πενταπλάσια σε μέγεθος από το “Zor”

Η συνολική αξία φυσικού αερίου που θα μπορούσε να προκύψει δυνητικά κυμαίνεται μεταξύ μιας ελάχιστης 342 δισ. δολ. και μέγιστης και $1,4 τρισ. δολ.! 
Αυτά για το βυθοτεμάχιο 11 και μέρος του 10.

Το νυν κοίτασμα “Ονησιφόρος” που βρίσκεται απόσταση μόλις σε 40 χλμ. από το κοίτασμα “Ζοr" έχει βαθύτερες "δεξαμενές" και περιμετρικά περιβάλλεται εξ’ ολοκλήρου από μητρικά πετρώματα (πετρώματα που δημιούργησαν φυσικό αέριο) της καινοζωϊκής εποχής.

Ο αναμενόμενος κυπριακός πλούτος υδρογονανθράκων φαίνεται να είναι υπερόγκος δεδομένο που μετατρέπει αυτόματα την κυπριακή ΑΟΖ σε μια πηγή φυσικού αερίου ανάλογη με αυτές του Κατάρ και του Ιράν!

Όλα παίζονται στο βυθοτεμάχιο 6, στη γεωγραφική θέση που βρίσκεται μέσα στην ίδια δομή “τύπου Λεβιάθαν”, αλλά εκεί ξεκινούν τα σοβαρά προβλήματα με την Τουρκία αφού πρεσβεύει ότι της ανήκει το 1/5 της έκτασης.

Η διεθνής στήριξη και οικονομικές συνεργασίες είναι αναγκαίες για να καταφέρει ο Ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο το καλύτερο δυνατόν.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

briefingnews.gr