ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ «Θέλουμε λύση, όχι όμως οποιαδήποτε λύση και σίγουρα όχι μια κακή λύση. Γι’ αυτό αν η διευθέτηση πο...
ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
«Θέλουμε λύση, όχι όμως οποιαδήποτε λύση και σίγουρα όχι μια κακή λύση.
Γι’ αυτό αν η διευθέτηση που θα τεθεί ενώπιον του Κυπριακού Λαού δεν διασφαλίζει τα αυτονόητα, αν η διευθέτηση που θα επιτευχθεί είναι άδικη και
κακή, και πάλι εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας εις το ακέραιο».
Τα πιο πάνω τονίζει σε συνέντευξη του στη ΜΑΧΗ ο Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. Σωτήρης Ν. Σαμψών, ο οποίος παρότι δεν επανεκλέγηκε στις προηγούμενες βουλευτικές, παραμένει μάχιμος πολιτικός και μέσα από αυτή τη συνέντευξη στέλνει μηνύματα και για το εθνικό μας θέμα, αλλά και για το ίδιο του το κόμμα.
Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στο ΔΗ.ΣΥ δηλώνει ότι αισθάνεται απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση γιατί δεν είναι αυτός ο Δημοκρατικός Συναγερμός που ονειρεύτηκαν οι χιλιάδες των ανθρώπων που πίστεψαν στα ιδανικά για τα οποία ο ΔΗ.ΣΥ ιδρύθηκε και που ανδρώθηκαν μέσα σε αυτόν. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει για να μπορεί η Πατρίδα να έχει ελπίδα σωτηρίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Καλεί δε τον κόσμο του ΔΗ.ΣΥ να παραμείνει μάχιμος στις τάξεις της Παράταξης.
Υπογραμμίζει δε ότι ουδέποτε σκέφτηκε να μεταπηδήσει σε άλλο κόμμα.
«Σε άλλο κόμμα ας μεταπηδήσουν όσοι προωθούν πολιτικές ξένες προς τον ΔΗ.ΣΥ», υπογράμμισε.
-Κύριε Σαμψών ήθελα πολύ αυτήν την συνέντευξη από εσάς. Και ξέρετε γιατί;
Γιατί επειδή εγώ, σαν ακομμάτιστος παρατηρητής των πολιτικών πραγμάτων της Κύπρου, φαντάζομαι ότι θα αισθάνεστε κάπως άβολα με τα όσα συμβαίνουν στα θέματα συζητήσεων με την προοπτική λύσης του Κυπριακού στην βάση μιας ΔΔΟ που αποτελεί όνειρο του Προέδρου Αναστασιάδη, συνεπικουρούμενου από τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ, από τον οποίο προέρχεται, με την ευγενική στήριξη του μέχρι χθες αντίπαλου δέους του ΑΚΕΛ και ειδικά του Γ.Γ. του κ. Κυπριανού. Όντως αισθάνεστε άβολα ή κάτι παραπάνω;
Άβολα κ. Δημητριάδη πρέπει να αισθάνονται όσοι προωθούν θέσεις και απόψεις εντός ΔΗ.ΣΥ ξένες προς την Παράταξη και προς τους λόγους ίδρυσης της. Άβολα πρέπει να αισθάνονται αυτοί που με τις τοποθετήσεις, τις πολιτικές και τις ευκαιριακές συμμαχίες τους έχουν φέρει την Πατρίδα μας στο χείλος τις καταστροφής και έχουν διχάσει την Παράταξη, παραχωρώντας δυστυχώς μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, στελεχών και οπαδών της σε τρίτους.
Δεν αισθάνομαι άβολα. Αισθάνομαι απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση γιατί αυτοί που εμπιστευτήκαμε κάθε άλλο παρά ευόδωσαν τις προσδοκίες μας.
Δεν είναι αυτός ο Δημοκρατικός Συναγερμός που ονειρευτήκαμε, δεν είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός που ιδρύσαμε.
Κι αυτό πρέπει να αλλάξει για να μπορεί η Πατρίδα να έχει ελπίδα σωτηρίας.
-Γνωρίζετε τον αναβρασμό που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο που ανήκει σε αυτό που ονομάζουμε «παραδοσιακό ΔΗ.ΣΥ», δηλαδή το ΔΗ.ΣΥ με Πατριωτικό χαρακτήρα, το ΔΗ.ΣΥ που ουδέποτε ήθελε να γκρεμίσει τις «γέφυρες» με την «Μητέρα Πατρίδα» και που ποτέ δεν έβγαλε τη φουστανέλα του.
Όλος αυτός ο κόσμος – που εγώ προσωπικά θεωρώ ότι συνεχίζει να είναι η σιωπηλή πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματός σας – τι σας λέει για όλα αυτά που συμβαίνουν, με αυτό δηλαδή που οι αντίπαλοι της πολιτικής ΔΔΟ, ονομάζουν «ανίερη συμμαχία ΔΗΣΑΚΕΛ»;
Διατηρώ στενή επαφή με πάρα πολύ κόσμο παγκύπρια, εντός του ΔΗ.ΣΥ και γνωρίζω τον αναβρασμό που επικρατεί στην κομματική βάση, κυρίως με τα όσα συμβαίνουν στο Εθνικό Θέμα.
Αυτό φαίνεται καθημερινά από τους ποικίλους τρόπους αντίδρασης χιλιάδων στελεχών και οπαδών της Παράταξης που δεν συμφωνούν, όπως και εγώ, με τη γραμμή που ακολουθεί σήμερα ο ΔΗ.ΣΥ.
-Τι έχετε να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους;
Ότι έχουν υποχρέωση να παραμείνουν μάχιμοι στις τάξεις της Παράταξης.
Ότι μόνο έτσι υπάρχει η δυνατότητα, μέσα από τις δικές τους παρεμβάσεις και ορθές τοποθετήσεις, να ξαναβρεί η Παράταξη την ταυτότητά της.
Αυτό άλλωστε επιτάσσει το Εθνικό Καθήκον, πρώτιστη προτεραιότητα του κάθε εθνικόφρονα, πατριώτη, γνήσιου Συναγερμικού.
-Πώς θα χαρακτηρίζατε την συμπεριφορά κάποιων Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. που ευρισκόμενοι εντός του ΔΗ.ΣΥ συμπλέουν με αυτούς που όπου σταθούν κατηγορούν τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή ως «Φασίστα», «Προδότη της Κύπρου», «Πράκτορα» και «Δολοφόνο» - και εννοώ την ηγεσία αλλά και τα πρωτοκλασάτα μέλη του Π.Γ. του ΑΚΕΛ;
Η συνθηκολόγηση αρχών, πιστεύω και αξιών, για οποιοδήποτε λόγο και προς εξυπηρέτηση οποιουδήποτε σκοπού και στόχου, δεν αποτελούσε ποτέ επιλογή για μένα.
Εξάλλου ακόμα και στο κυπριακό, η διαφορά φιλοσοφίας και προσέγγισης με το ΑΚΕΛ είναι τόσο εμφανής που δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανένα, όσο και να το προσπαθήσει.
-Εσείς βλέποντας αυτές τις συνομιλίες μεταξύ Αναστασιάδη/Νεοφύτου και Akinci, πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάπου; Και αν ναι πού;
Αν όχι, γιατί εσείς τα μεγαλοστελέχη του ΔΗ.ΣΥ δεν αντιδράτε;
Φοβάστε τη διαγραφή;
Η αναφορά και μόνο σε διαγραφή προσβάλλει, θεωρώ, τον κάθε γνήσιο Συναγερμικό που με θυσίες προσωπικές στήριξε αυτή την Παράταξη σε χρόνια χαλεπά, δύσκολα και πέτρινα.
Που υπέστη διώξεις και καταδιώξεις επειδή ως Εθνικόφρονας πίστευε στις αξίες και στα ιδανικά του Έθνους.
Θα έρθουν δηλαδή τα άγρια να διώξουν τα ήμερα; Εμείς είμαστε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.
Ο καθένας από μας.
Ο ΔΗ.ΣΥ δεν ανήκει σε κανένα και δεν είναι χωράφι κανενός για να διαγράφει παραδοσιακά στελέχη του και να τα αντικαθιστά με ξένα προς την Παράταξη σώματα, τα οποία ακόμα και μετά την ένταξη τους στην Παράταξη, με τις θέσεις και τοποθετήσεις τους επιμένουν να παραμένουν τέτοια.
Ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται.
Ούτε και ποτέ θα τετραγωνιστεί. Χρησιμοποιήσαμε και χρησιμοποιούμε για δεκαετίες μια μαθηματική φόρμουλα που δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Όλοι το καταλαβαίνουν αλλά κανείς δεν το παραδέχεται.
Δώσαμε κάθε ευκαιρία να λυθεί το Κυπριακό Πρόβλημα με τρόπο που να διασφαλίζει και να εγγυάται τη φυσική και εθνική επιβίωση των Ελλήνων της Κύπρου.
Όταν αυτή η προοπτική κινδύνεψε το 2004, εμείς, όσοι δηλαδή διαφωνήσαμε με τις πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν, κάναμε το καθήκον μας. Εμποδίσαμε μια κάκιστη για την Πατρίδα μας διευθέτηση.
Κανένας δεν είναι εναντίον της επίλυσης του Εθνικού Θέματος. Όλοι θέλουμε λύση.
Όχι όμως οποιαδήποτε λύση και σίγουρα όχι μια κακή λύση. Γι’ αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος:
Αν χρειαστεί, αν η διευθέτηση που θα τεθεί ενώπιον του Κυπριακού Λαού δεν διασφαλίζει τα αυτονόητα, αν η διευθέτηση που θα επιτευχθεί είναι άδικη και κακή, και πάλι εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας εις το ακέραιο.
Γι’ αυτό, ας μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία.
-Κάποτε είπατε ότι ο ΔΗ.ΣΥ είναι «το σπίτι σας».
Το επιβεβαιώσατε στα άρθρα σας της περασμένης εβδομάδας στη «ΜΑΧΗ» και στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ». Δεν σας πειράζει που η μη εκλογή σας ως βουλευτή στις προηγούμενες εκλογές, έστω για λίγες ψήφους, σας κατέστησε ένοικο της σοφίτας του ΔΗ.ΣΥ και όχι της πολυτελούς υπόλοιπης μεζονέτας;
Με άλλα λόγια. Πόσο σας πείραξε που δεν μπήκατε στην Κυπριακή Βουλή αυτήν την περίοδο και τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει ή προλάβει αν ήσασταν βουλευτής;
Πρώτον, δεν θεωρώ ότι βρίσκομαι στη σοφίτα.
Ο ΔΗ.ΣΥ δεν έχει σοφίτες.
Ο ΔΗ.ΣΥ επιβάλλεται να έχει προμαχώνες!
Δεύτερον, ναι ο ΔΗ.ΣΥ, ήταν από ιδρύσεως του –ήμουν τότε 11 ετών- το σπίτι μου.
Είναι το σπίτι μου και θα παραμείνει το σπίτι μου και δεν τον παραχωρώ σε κανένα, ιδίως σε όσους ασπάζονται θέσεις που δεν εκπροσωπούν τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες ιδρύθηκε η Παράταξη και που ως εκ τούτου δεν εκπροσωπούν την κομματική βάση.
Στην κηδεία του πατέρα μου Νίκου Σαμψών, στις 9 Μαΐου, 2001, στον επικήδειο λόγο μου είχα πει ότι όταν ο σημαιοφόρος πέσει στο πεδίο της μάχης ο επόμενος σηκώνει το λάβαρο και συνεχίζει τον Αγώνα. Κι αυτός είμαι εγώ.
Αυτό το λάβαρο, αυτή τη σημαία δεν πρόκειται να την υποστείλω και τούτο τον αγώνα δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψω.
Ούτε εγώ ούτε και η οικογένεια Σαμψών.
Όσο κι αν κάποιοι το επιθυμούν και παλεύουν για να το πετύχουν, όσο κι αν οι ίδιοι νομίζουν πως επειδή πέτυχαν τη μη επανεκλογή μου στα βουλευτικά έδρανα, πέτυχαν και το σκοπό τους, ένα έχω να τους πω: απτόητα και αδιαπραγμάτευτα θα συνεχίσω το αγώνα για εθνική δικαίωση απ’ οποιαδήποτε έπαλξη κι αν βρίσκομαι.
Το επιβάλλει η πορεία μας, οι καταβολές και η ιστορία μας.
Δεν πρόκειται να χαθούμε αμαχητί, δεν θα καταθέσουμε τα όπλα και δεν θα εξαφανιστούμε αδιαμαρτύρητα στο σκοτάδι.
Αγωνιστές γεννηθήκαμε, αγωνιστές θα παραμείνουμε και αγωνιστές αν χρειαστεί θα πεθάνουμε.
Αλλά σε κανένα, όποιος κι αν είναι αυτός, όσο ψηλά και να βρίσκεται δεν θα κάνουμε το χατίρι να συνθηκολογήσουμε, να αποδεχτούμε εθνικά απαράδεκτες διευθετήσεις και να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε.
Οι εθνικοί αγώνες δεν χρειάζονται βουλευτικά έδρανα ούτε και οι αγωνιστές πολιτικές θέσεις και αξιώματα για να συνεχίσουν να προσφέρουν και να αγωνίζονται.
-Στις αρχές Απριλίου είχαμε στη Βουλή μια κρίσιμη ψηφοφορία, αυτήν που οι οπαδοί του «ΟΧΙ» στην ΔΔΟ, ονόμασαν – ίσως σωστά επειδή επιβλήθηκε – ως Νόμο Akinci.
Αφορούσε το «Ενωτικό Δημοψήφισμα του ‘50» και κατά πόσο θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, πολλώ δε μάλλον στα σχολεία που θέλουν προκύψει σε ένα καθεστώς ΔΔΟ.
Αν ήσασταν βουλευτής, θα ψηφίζατε ΝΑΙ όπως σχεδόν όλοι οι βουλευτές του κόμματός σας ή θα διαχωρίζατε τη θέση σας ρισκάροντας π.χ. μια διαγραφή σας;
Σαφώς και θα ψήφιζα αυτό που μου επιβάλλει η εθνική μου συνείδηση και που εκπροσωπεί την πλειοψηφία της κομματικής βάσης. Και αυτό βεβαίως δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση η υπερψήφιση του «Νόμου Akinci».
-Σκεφτήκατε ποτέ να μεταπηδήσετε σε άλλο κόμμα; Πλέον υπάρχουν πολλά κόμματα στην Κυπριακή πολιτική ζωή που πιστεύω θα ήθελαν ακόμα και για λόγους σημειολογικούς «έναν Σαμψών» στο δυναμικό των στελεχών τους.
Το σκεφθήκατε ποτέ αυτό;
Ευθαρσώς και ξεκάθαρα δηλώνω πως ΟΧΙ.
Το είπα άλλωστε και δημόσια: Σε άλλο κόμμα ας μεταπηδήσουν όσοι προωθούν πολιτικές ξένες προς τον ΔΗ.ΣΥ.
Θεωρώ ότι κανένα παραδοσιακό στέλεχος της Παράταξης δεν έχει δικαίωμα να μεταπηδήσει σε άλλο κόμμα.
Όταν το σπίτι σου κινδυνεύει δεν το εγκαταλείπεις. Αγωνίζεσαι να το σώσεις.
-Κάποιοι πολιτικοί φίλοι σας, που είναι και δικοί μου γνωστοί, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μου ανέφεραν: «το κόμμα του την έφερε του Σωτήρη.
Τον χρησιμοποίησαν όσο τον χρειάζονταν και όταν τον έστυψαν σαν λεμονόκουπα, του «πέταξαν την καυτή πατάτα» με τους ομοφυλόφιλους για να τον αποδομήσουν στα μάτια της συντηρητικής πτέρυγας του ΔΗ.ΣΥ, μεγάλο μέρος της προερχόμενο από την Αμμόχωστο - όπου και εκτεθήκατε ως υποψήφιος βουλευτής – και καταψηφίστηκε, ενώ έπρεπε να βγει με τα τσαρούχια».
Εσείς τι λέτε πάνω σε αυτό. Σας πολέμησε το κόμμα σας;
Δεν μέμφομαι κανένα, παρόλο που τίποτα δεν ξεχνιέται.
Μια εκλογική μάχη δυστυχώς χάθηκε. Υπάρχουν πολλές ακόμα για να κερδηθούν.
Τείνω χείρα φιλίας και συναδέλφωσης προς όλους. Αγαπώ τον ΔΗ.ΣΥ και πιστεύω στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες ιδρύθηκε.
Αυτές υπηρετώ κι αυτές θα συνεχίσω να προασπίζομαι και να προωθώ με κάθε κόστος.
Όσο αφορά στο θέμα των συνανθρώπων μας με ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις, απαντώ ότι αυτές οι κατηγορίες εναντίον μου αποτελούν φαιδρότητες του χειρίστου είδους.
Να σας θυμίσω ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο ήμουν Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών του Κυπριακού Κοινοβουλίου και καθηκόντως ήμουν επιφορτισμένος με την προώθηση και τη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοθετήματος που αποτελούσε και υποχρέωση της Κύπρου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.
Άλλωστε το όλο ζήτημα άπτεται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία θεωρώ ότι είχα και έχω υποχρέωση να υπερασπίζομαι για κάθε συμπολίτη μας.
Να υπενθυμίσω επίσης ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά μόνο σε ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε κάθε ζευγάρι, ομόφυλο ή ετερόφυλο που επιθυμεί να το συνάψει.
Για την παρουσία μου στη σύναξη και στη σύναψη του συμφώνου συμβίωσης, να σας πω ότι προσκαλέστηκα και παρευρέθηκα μαζί με άλλους προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένων και συναδέλφων βουλευτών, όπως πήγαινα άλλωστε και σε κάθε εκδήλωση στην οποία ήμουν προσκεκλημένος, ετερόφυλων, ομόφυλων, κομμουνιστών και εθνικοφρόνων!
Ποτέ δεν θα επέλεγα να συμπεριφερθώ ανάρμοστα ή με διάκριση προς οποιοδήποτε συμπολίτη μας.
Και σε καμία περίπτωση τα πιο πάνω με καθιστούν λιγότερο πατριώτη, ή λιγότερο ικανό πολιτικό, ή άνθρωπο που δεν αγαπά την οικογένεια και δεν έχει αρχές και αξίες!
-Τώρα μια καθαρά μανιφεστική ερώτηση.
Τι σκοπεύετε να πράξετε από εδώ και πέρα με βάση τα γεγονότα που τρέχουν και την κατάσταση που επικρατεί στο Κόμμα και εννοώ και την ηγεσία αλλά και τη βάση.
Θα δραστηριοποιηθείτε να αποκτήσει το κόμμα σας αυτό που λέτε συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία, την «χαμένη του Πατριωτική ταυτότητα»;
Αυτό αποτελεί, θεωρώ, αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση και επιβεβλημένο καθήκον του κάθε γνήσιου Συναγερμικού.
-Και κάτι τελευταίο πριν σας ευχαριστήσω για αυτήν τη συνέντευξη. Πώς αισθάνεστε ως γιος του «Άτρωτου», του Νίκου Σαμψών, του Αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α., τον υπερασπιστή της Ομορφίτας και όχι μόνο. Αυτόν που κάποιοι προσπάθησαν, ενώ γνώριζαν και γνωρίζουν την αλήθεια, να τον εμφανίσουν ως πρωτομάστορα του πραξικοπήματος ενώ η αλήθεια είναι ότι ήταν «εξιλαστήριο θύμα».
Πώς νιώθετε σαν γιος αυτού του Έλληνα;
Είμαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για τον πατέρα μου.
Είναι οι αγώνες του Νίκου Σαμψών και όλων όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία αυτού του τόπου που θεμελίωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία και έδωσαν την ευκαιρία και το δικαίωμα σε όσους σήμερα κατέχουν θέσεις και αξιώματα να τα κατέχουν.
Αυτό ας μην το ξεχνούν ποτέ.
Όσο για τα περί πραξικοπήματος, είναι γνωστό σε όλους ότι ο Νίκος Σαμψών επωμίσθηκε μόνος το βάρος της καταστροφής και της τραγωδίας του 1974. Συνειδητά αποδέχθηκε ευθύνες που δεν του ανήκαν. Η δική μας κοινωνία επέλεξε το Νίκο Σαμψών ως ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ για να μεταφέρει πάνω του το βάρος των πραξικοπηματικών αμαρτιών όλων. Και το ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ μέχρι θανάτου.
Στα μεγάλα νεοελληνικά λεξικά, στη έκφραση «ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ» δίνονται οι ακόλουθες ερμηνείες:
- «Αυτός που σκόπιμα θεωρείται ένοχος για σφάλματα και αδικήματα που διέπραξαν άλλοι».
- «Αυτός που αν και είναι τουλάχιστον λιγότερο υπεύθυνος για κάτι, τιμωρείται προκειμένου να απονεμηθεί τυπικά δικαιοσύνη, ενώ δεν λογοδοτούν οι πραγματικοί ένοχοι».
Ο Νίκος Σαμψών εμπίπτει σε κάθε μια από τις ερμηνείες αυτές.
Χωρίς να είναι ο εμπνευστής ή ο εκτελεστής του πραξικοπήματος, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο, πλήρωσε και είναι ο μόνος που πλήρωσε για το πραξικόπημα.
Οι πραγματικοί ένοχοι του πραξικοπήματος και της συμφοράς δεν λογοδότησαν.
Ούτε όταν ο φάκελος της Κύπρου ήταν κλειστός ούτε όταν «άνοιξε για να κλείσει» ούτε όταν δήθεν ξανάνοιξε για να εξυπηρετήσει μικροκομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα στην Κύπρο, με ένα πόρισμα-φιάσκο που εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου.
Αντίθετα όλοι ανεξαιρέτως έτυχαν τιμών και διακρίσεων. Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
Στα λεξικά συνωνύμων, το όνομα του Νίκου Σαμψών θα πρέπει να είναι συνώνυμο με τον «ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ» και το «ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ».
Κύριε Σαμψών ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία και την ανταπόκριση σας.
http://www.maxhnews.com.cy/sigmaupsilonnuepsilonnutauepsilonupsilonxiepsiloniotasigma/4678537